Gå til innhold

Steinrive


Gjest

Anbefalte innlegg

Gjest navara_1
Jeg har tenkt å kjøpe ei brukt steinrive, er det noen som har erfaring å dele? Hva er best?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym

Min er fra 1985 og den ble kjøpt ny. Det står Kverneland på den, men den er laget av Globus, så vidt jeg vet. Jeg kjenner ikke til at det finnes flere merker. Min er kjørt ganske mye og den har vært utrolig solid. Har skiftet lager ved akseltappen og noen reimer. Jeg har bygd på nytt slitestål på tindene da disse var helt nedslitte. Det kostet over 20.000 å kjøpe nye, så jeg fikk kjøpt høvelig stål på et verksted og hadde over 100 kr./t. for å sveise selv. Ellers er hjulgangen sliten. Det burde vært sving på hjulene, blir mye påstand ved krappe svinger på jordet når hjulgangen \&quot\;bryter\&quot\;.

Gå for en 4-meter!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Øyvind_1

Henger meg på det som Kornbonde fra Tr. lag skriver.

Sving på hjul kan kanskje ordnes om du sveiser og er litt oppfinnsom?

 

Gå for en 4-meter, då 3-meteren i praksis knapt er breiere enn traktoren pga skråstillinga.

Og fordi kapasiteten ikkje er særlig stor sjølv med 4-meter.

Og helst ha dobbelt tindesett, fins minst to varianter her. Jo fleire jo bedre..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest kornbonde_i_nordtrøndelag_1
kjører en oppskruvd valtra 6400 på en 4meters rive. Har ingen problemer med å drive den.. Det går jo litt diesel da,så det er jo en kostnads-sak mot å ha en 4-5 konfirmanter istedet for til å plukke stein.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym

Hei.

Jeg driver ei 3 meters kvernlandrive med en Valmet 405, 2wd med ca 60 hk. Synes jeg får gjort det som skal gjøres med den.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym
I starten drev vi 4-meters riva med Fiat 680 (68 HK). Det gikk greit effektmessig, men den gikk for fort på 1. gir der det var mye stein. Eksakt effektbehov vet jeg ikke, men jeg ville tippe at 15 HK pr. meter rive var ca. minimum.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym
Gå for ei globus som dei andre her er inne på. Ei 4 meter krever 60hk så det stiller ikkje dei store krava til traktoren. har du møje småstein kan du vurdere dobbelt sett med tinder, men då bør du kjøpe 3meter. Blir for stor belastning med dobble tinder på 4 meter som resulterer i lagerhaveri. dette er godt og ha i bakhode ved tanke på kjøp av brukt utstyr. Men trur eg hadde kjøpt nytt, brukt steinutstyr er for dyrt i forhold til slitasjen som er på det.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan_Ove_1
kjøyrer ei saga steinrive på 3 meter. MEGET tilfreds men den. sving på hjul, tett med tinder, tråssedrift=ingen reimer som slurer/blir utslitt. ligger film av den på traktorbygda. er i nabosamarbeid med 5 naboer om riva, som er frå 97, og har ingen reparasjon til nå. anbefales. slik effektmessig, så kunne den kjøyres med min MF 135, men pga komfortens skyld blir det brukt større traktor.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
Gjest Anonym

Fadern er medeigar i ei eldre (tippar 80tals/tidl. 90tals) saga steinrive, men både han og medeigarane har gitt ho opp fordi kjeden ryk OFTE. Ho har derfor ikkje vore i bruk på ei god stund, men eg har no tru på å prøve ho no eg held på å dyrke opp nokre mål...

 

Til dykk som har saga steinrive: Kva skal til for å få ho til å fungere nokonlunde? Så vidt eg hugsar var jorda godt harva med fjærharv før steinriva blei kjørt over. Er det farten som må tilpassast? Kraftuttakaksling med riktig slurekobling (kva moment skal ho slure på even.)? Må grovare stein renskast unna først? Takksam for alle tips!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...