Gå til innhold

Kverneland vendeplog


Ola

Anbefalte innlegg

Hei.

Skal reise å se på en Kverneland 3-skjærs vendeplog i morgen. Den er en 14" fra midt på åtti-tallet. Det blir sannsynligvis handel, men den skal fraktes ganske langt. Så da er spørsmålet: Hvor tung er den egentlig??

Hadde tenkt å frakte den på biltilhenger...

Selgeren var ikke helt sikker på hvor tung den var men hva tror dere??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest helmer_1
er ikke sikker på vekt men jeg solgte en slik ifjor og den ble fraktet på bilhenger. men tror nok han kjørte pent hjem!! for tyngdepunktet ble ganske høyt og tungt er det jo hvis du ikke har noe skikkelig å dra med som gir lovlig kjøring med slik last.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym
var i skåne å hentet en 5skjærs vario i sommer på bilhenger. gikk fint som snus det, blei vel femti-seksti mil.. den veide 1900 kg, så tipper kveneland plogen er rundt tonnet, men veit ikke..
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 8 år senere...

Hei, da er der klart for å få plogen i jorda igjenn, og lurer også i år på hva jeg har glemt fra landbruksskolen om innstillinger på 3 skjærs vendeplog fra Kverneland... Plogen jeg har er en 3 skjærs vendeplog fra Kverneland, mener den er fra slutten av 80, eller starten på 90, foresten 14". Som kjøres på en Valtra 6850.

Har kuttet ut rulleknivene og montert forploger pga. pløyer bare eng(brakklakt og ikke). 

Får plogen til å gå ok hver gang, men jeg er ikke helt fornøyd, blir litt tuster og noen fårer som ikke velter 100% av og til...

Det jeg lurer på er om noen kan hjelpe meg med å forklare hvordan jeg kan få plogen til å velte bedre, innstillinger jeg sikkert har glemt av. Generelt innstillinger kan vi si. Eller hvor kan jeg finner ut mer osv...

På forhånd takk?

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...