Gå til innhold

Kombimaskin - anbefalinger?


OS_1

Anbefalte innlegg

Gjest Vegard_1

Det kommer jo litt an på både bruk og forutsetninger om du \&quot\;trenger\&quot\; en Väderstad Rapid. I utgangspunktet er det ingenting som slår den isolert sett, men av og til kan det nest beste være et ok valg og.

 

Har du husdyrgjødsel og rimelig steinfri jord er det et tilfelle der jeg vil si at man ikke \&quot\;trenger\&quot\; Rapiden. Da må man uansett molde ned gjødsla først, gjerne med ei såbedsharv. Og du får jo en Kongskilde og ei god 6-metersharv til samme pris som en Rapid, sånn omtrent.

 

Men har du ikke husdyrgjødsel, litt stein og litt lettere jord kan du jo egentlig sløyfe all jordarbeiding unntatt pløying og så med Rapiden. En gammel tre-meters slodd til å fylle tomfårene får du vel til gi-bort pris, og sammen med Rapid har du da en effektiv linje for korndyrking. Forredskapen gjør en god planeringsjobb og lager et fint såaggregat, og hele konstruksjonen gjør at du ikke drar opp stein på samme måte som noe med tinder / labber.

 

Av \&quot\;de andre\&quot\; er det og Kongskilde jeg har erfaring med, og har omtrent de samme ankepunkta som deg, pluss at skålsetta til labbene er uhorvelig dyre. Ellers ser jo Junkkari, Tume og Kongskilde rimelig like ut, så jeg tror det går litt for det samme hva du kjøper av de.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
Hei! Jeg vurderer å bytte såmaskin og lurte i den forbindelse på om noen hadde noen anbefalinger? Skal ha en med hjula bak, grasfrøkasse (startgj) og kjørespor. Merkene jeg har kikket på er: Kongskilde, Junkkari, Tume og kanskje Vederstad (litt dyr). Tenker å kjøpe en pent brukt en i tilfelle. Har erfaring med Kongskilde og er i grunn godt fornøyd med den, eneste er at det ikke er utskiftbart slitestål på slitedeler.. En fordel om det er enkelt å ta dreieprøve. Noen som har noen synspunkter så er jeg veldig takknemlig.. ;)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...