Gå til innhold

Catros, Carrier, Rubin!


Gjest

Anbefalte innlegg

Ønsker å høre erfaringer ang bruk av Catros, Carrier og Rubin da vi vurderer å bytte ut rotorharva i noe slikt utstyr. Skal få en Catros på demo iløpet av våronna, men ønsker gjerne å høre deres erfaringer med bruk av slikt utstyr!
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Henke_1

Kjørte samme 3 meters carrier med transportpakker her i 2 år med en 100 hk NH L85. Det gikk da ganske greit, men hadde det vært med aktiv bruk av crossboard så ville jeg nok gått opp noe. Tenker forresten at Crossboard er alfa og omega på en sånn redskap, da dette er eneste måten den faktisk kan erstatte annen redskap ved bearbeiding av pløgsle. Carrier har små skåler og jobber mindre med jorda enn de to andre nevnte.

Rubin skal du hvertfall ha respekt for i forhold til effektbehov. Kjørte den på en JD 7700 i fjordvår og da bølja det godt i den. Kommer selvfølgelig an på hvor djupt den skal jobbe, men potensialet tilsier en real traktor på 150-200 hk.

 

Catros ser fin ut, men også den mangler crossboard. Hadde den hatt crossboard hadde den blitt min favoritt. Store skåler som jobber godt og mulighet for eks. å fylle tomfårer etter plogen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har god erfaring med Carrier, har en 3 meter brei med slepedrag og crossboard med vekter så er vell rundt 2500 kg. Gjør en solid jobb, brukes rett etter plogen, sletter fint.

Ingen problem og få en JD 6920S til å spinne i motbakkene når carriern jobber dypt og crossboardet er fullt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym
Skal du kjøre i pløysle eller stubb? LEMKEN rubin har de største skålene, ordentlig fjærutløsing på hver skål. Skålene er vinklet slik at de er selvsøkende, har langfingrharv bak skålaeksjonene for og holde jord massene på bakken og ikke i lufta. I tillegg er den mest slitesterk. På 7 cm dybde har den full gjennomskjæring. Må ha 160 hk ++ i kupert terreng. Hastighet fra 12 kmt og oppover. Prøv de forskjellige på samme jordet og i samme forhold, så ser du fort hva du er på jakt etter.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym

Hei vi har Catros. Valget ble tatt etter å ha prøvekjørt begge på både sand og leire, samme tid samme jorde.

Catrosen gjorde etter mitt syn bedre arbeid.

Denne er brukt i 6 år uten noen som helst påkostninger ca 7000da.

3m Catros løft 110 hk helt ok.

Et ankepunkt: mangler crossboard

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...