Gå til innhold

sau?


Deere 6210

Anbefalte innlegg

hei godtfolk, går å vurderer kva eg skal drive med på gammel plansilo, driver i dag meg 60 okser og leverer 700 slaktegris i året, i oksefjøser har me ein plansilo på 80kv, 10x80 m og 7 meter djup så ikkje er i bruk pga gått over til rundballer. kva ville folkt valg å drifte på dette arealet, sau ? ammekyr?  håper folk kan komme med innspill ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym

Noen Ammeku på talle hadde jeg ville valgt :) ikke fullt så gode tider for sau idag sies det..  men for variasjonen sin del er det jo trivelig med sau! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jon Bonde

...det som er i tiden er vel å gå over fra rundball til plansilo...

Sau på talle kan fungere, men det er som med alle produksjoner, du har igjen for å være litt nøye. Har du tørr rundball og mulighet til å gi vann uten spill i talla, og bra tilgang på halm, kan en få ei talle som funker. Ei talle som blir våt og ikke "brenner" og som får for lite halm er derimot utrivelig. Gjødselverdien er dessuten stort sett kompost. Med 7 meter dybde ville jeg heller vurdert å få satt inn dragere og legge drenerende golv med islandskasse og ta ut gjødsla blaut/opprørt. Med sau er dette ganske enkelt, tredragere og strekkmetall og litt egeninnsats. Eventuelt, hvis du har tilgang på flere oksekalver (eller smågris) hvorfor ikke få inn spalteplank og bygge videre på produksjoner du allerede har kompetanse på. Fordelen med sau er muligheten til å utnytte utmarksbeite, det er den viktigste ressursen som må ligge i grunn - ikke husplassen. Der er ikke sauen spesielt krevende.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym

Hei og takk for svar, tanken var å bygge videre på svineproduksjon, men blir dyr byggekostnad i forhold til sau. Får gruble litt på det :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...