Du er her

Valtra n174s bilde
Valtra n174
Logget av
Innmeldt: 07.03.2017
Hugge rundball

Er det nokon som har tips til kva anna rimeleg redskap enn øks, som ein kan dele/hugge rundball med ? 

gudbrandsdalsbondes bilde
gudbrandsdalsbonde
Logget av
Innmeldt: 05.02.2018
Dersom du har frontlaster, så

Dersom du har frontlaster, så har Ålö en kniv som heter Silosplit. Rett og slett en stor kniv til å dele rundballen.

www.quicke.nu

Valtra n174s bilde
Valtra n174
Logget av
Innmeldt: 07.03.2017
EL silokniv

Har tenkt på ein slik rundballekniv til traktor. Men fungerar den like godt på tæla rundball ? Nokon som har erfaring med elektrisk silokniv ?

OMRs bilde
OMR
Logget av
Innmeldt: 01.02.2018
Ja, en slik hydraulisk

Ja, en slik hydraulisk rundballedeler klyver greit gjennomfrosne baller. Montert på frontlaster så kan du i tillegg "klippe og rote" veldig mye i ballen, slippe fra høyden og knuse den opp.

Men det jeg virkelig vil anbefale er en rundballerriver. Serigstad Flexifeed tygger gjennom alt vi har bydd den på til nå, selv litt våte og frosne baller. Kanskje den beste investeringen som er gjort her på gården. TKS kombikutter gjør sikkert like god jobb.

Jon Bondes bilde
Jon Bonde
Pålogget
Innmeldt: 17.04.2017
RBK

Har også en Serigstad stående, eldre modell. Men den fungerer meget godt, sjelden jeg har hatt problemer med å få ball gjennom. I verste fall snur jeg ballen opp-ned og løfter ut kjernen. Er jo som regel en "skalk" som er frosset. Akkurat dette blir det litt "håndarbeid" av men det går stort sett bra. Tåler såpass. 

Ørjan Gs bilde
Ørjan G
Logget av
Innmeldt: 16.01.2018
Rundballekutter

Du kan jo se deg om etter brukt rundballekutter.

Finnes mange slitne kuttere som kan kjøpes rimelig og blir god som ny om du restaurerer den.

For helsa sin del kan det ha mye å si, om det går noen rundballer i drifta.

I tillegg har det jo kansje litt å si for foropptaket hos de som eter det,

foret blir kuttet i kortere biter og blir både løst opp og luftig.

Valtra n174s bilde
Valtra n174
Logget av
Innmeldt: 07.03.2017
Takk for gode svar. Har ikkje

Takk for gode svar. Har ikkje så mange vinterfora sau. Så det spørs om det blir ein silokniv eller ein brukt rundballekutter, til under 15000

Jon Bondes bilde
Jon Bonde
Pålogget
Innmeldt: 17.04.2017
Lite

Hvis du har lite sau, er det vel også et poeng at det skal være lite arbeid. Husk forøvrig at kneika godt kan være strømopplegget, hos meg kosta riveren 10.000 og nytt strømopplegg 20.000. Og verdt hver ei krone.... Men har brukt en del på den, med nye kabelarhjul og bunnkjetting. Og nytt knivsett. 

Og som det ble sagt lenger opp, det gjør noe med fôropptak, det blir mindre svinn (drar mindre inn i bingen) og det er bedre for dyra (f.eks i forhold til at de står og gnager på en bunnspekt rundballskalk). Har lammetall på ca 2.1-2.2 og bruker nesten ikke kraftfôr på voksne dyr (35 kg i snitt pr vfs totalt for året, inkl kraftfôr til kopplam, åringer, fôringslam osv). 

 

 

Valtra 700s bilde
Valtra 700
Logget av
Innmeldt: 24.06.2017
Ska du kjøba forrivar så kjøb

Ska du kjøba forrivar så kjøb serigstad. tks går sont å ryge på reima å får ikkje te te å kutta siloen . alre jort någe mæ serigstaden sjøl åm denn æ en del år elre en tksen.  kan sikkar funka gåt mæ å dela ud mæ tks i skjena men då må du ha miksar te å kutta dæ åpp. kjøb serigstad 

Andyrzs bilde
Andyrz
Logget av
Innmeldt: 12.05.2016
Hei, skal du ha rundballdeler

Hei, skal du ha rundballdeler for traktor og frontlaster kan jeg anbefale Tanco sin deler, klyver frosne rundballer uten problem og plasten + nettet henger igjen:) hatt en hjemme siden 2009 tror jeg, og er en av de beste kjøpene som er gjort, anbefales:)