Du er her

Lies bilde
Lie
Logget av
Innmeldt: 02.09.2013
Økonomi i liten ammekubesetning

Hei. Noen som har noe peil på hvordan økonomien i en liten ammekubesetning på 6 til 10 mordyr av typen angus eller hereford er? 

Doffxs bilde
Doffx
Logget av
Innmeldt: 07.02.2016
Røde tall?

faktorer som spiller en avgjørende rolle for økonomien:

levende fødte kalver.

kilo avvent /solgt kalv

rimelig vinterfôr

tilgang på bra beite.

nøysom investering og langsiktig tenking.

Du kan ha igjen noen kroner hvis du lykkes og gjør det meste bra. Men tusenlappene renner ut dersom noe går gæli. 

Lies bilde
Lie
Logget av
Innmeldt: 02.09.2013
Takk for svar. Tenker på å

Takk for svar. Tenker på å selge  kalvene som livdyr på høsten. Vinterfor slår jeg selv. De kan gå inn og ut av fjøset som de vil. Har talle i fjøset. Så må ikke invistere i noe annet enn innkjøp av dyr. Har sau i dag men vurderer å gå over til ammeku. Gode beiter har jeg masse av så det er ikke noe problem. Har full jobb utenom.

DuraAces bilde
DuraAce
Logget av
Innmeldt: 29.11.2008
Høres ut som et veldig bra

Høres ut som et veldig bra utgangspunkt Lie. Selv har jeg 7-8 mordyr av høylandsfe på 11 året. Lettgrinder er vel det viktigste hjelpemiddelet i tillegg til forhekk om man må fore ute. Behandlingsboks er også veldig fint men koster nødvendigvis litt. Flere i området her nå som satser på Galloway, flotte dyr uten horn om man er skeptisk til det. Galloway er veldig populære på livdyrmarkedet nå.

Lies bilde
Lie
Logget av
Innmeldt: 02.09.2013
Takk for svar. Selger du

Takk for svar. Selger du kalvene som livdyr? Hvor holder du til? Har kikka på høylandsfe også.

DuraAces bilde
DuraAce
Logget av
Innmeldt: 29.11.2008
Holder til i Rogaland. Selger

Holder til i Rogaland. Selger kalvene til liv, dette er fantastiske landskapspleiere med veldig godt lynne og kjøttet er veldig saftig. De er ikke spesielt egnet til oppforing på kraftfor, de får raskt fett-trekk og er strengt tatt ikke noe å slakte før 2-3år gamle. Slakter jeg, gjør jeg det fordi jeg må, da tar jeg alt kjøttet i retur og selger eller bruker det selv. Kjører du økologisk drift har du litt mer igjen i kroner og øre, men må ta ugresskampen mekanisk.

Lies bilde
Lie
Logget av
Innmeldt: 02.09.2013
Er det lett å få solgt

Er det lett å få solgt kalvene? Hva slags pris får du? Og tar slakteriene i mot de uten problemer?

DuraAces bilde
DuraAce
Logget av
Innmeldt: 29.11.2008
Hei det har gått greit å

Hei det har gått greit å selge kvigekalvene alle år, i fjor ble jeg sittende igjen med 1 av 3 okser men den ble solgt nå i sommer til høyere pris. Selger 1åringene for 15t, gir gjerne noe rabatt om flere selges samlet. Fatland Jæren tar imot uten problemer, jeg har valgt å levere de selv da jeg ikke bor langt unna og har egen dyrehenger. Merker interessen for livdyr har gått ned de siste åra, og du får ingen hjelp til livdyrsalg av hverken Nortura eller Fatland. Rasen er ikke kommersiell. Derimot får du veldig lett solgt kjøttet om du tar merarbeidet ved å selge selv.