Lie Skrevet 12. august 2018 Del Skrevet 12. august 2018 Hei. Noen som har noe peil på hvordan økonomien i en liten ammekubesetning på 6 til 10 mordyr av typen angus eller hereford er? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Doffx Skrevet 13. august 2018 Del Skrevet 13. august 2018 faktorer som spiller en avgjørende rolle for økonomien:levende fødte kalver.kilo avvent /solgt kalvrimelig vinterfôrtilgang på bra beite.nøysom investering og langsiktig tenking.Du kan ha igjen noen kroner hvis du lykkes og gjør det meste bra. Men tusenlappene renner ut dersom noe går gæli. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lie Skrevet 13. august 2018 Forfatter Del Skrevet 13. august 2018 Takk for svar. Tenker på å selge kalvene som livdyr på høsten. Vinterfor slår jeg selv. De kan gå inn og ut av fjøset som de vil. Har talle i fjøset. Så må ikke invistere i noe annet enn innkjøp av dyr. Har sau i dag men vurderer å gå over til ammeku. Gode beiter har jeg masse av så det er ikke noe problem. Har full jobb utenom. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
DuraAce Skrevet 14. august 2018 Del Skrevet 14. august 2018 Høres ut som et veldig bra utgangspunkt Lie. Selv har jeg 7-8 mordyr av høylandsfe på 11 året. Lettgrinder er vel det viktigste hjelpemiddelet i tillegg til forhekk om man må fore ute. Behandlingsboks er også veldig fint men koster nødvendigvis litt. Flere i området her nå som satser på Galloway, flotte dyr uten horn om man er skeptisk til det. Galloway er veldig populære på livdyrmarkedet nå. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lie Skrevet 14. august 2018 Forfatter Del Skrevet 14. august 2018 Takk for svar. Selger du kalvene som livdyr? Hvor holder du til? Har kikka på høylandsfe også. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
DuraAce Skrevet 16. august 2018 Del Skrevet 16. august 2018 Holder til i Rogaland. Selger kalvene til liv, dette er fantastiske landskapspleiere med veldig godt lynne og kjøttet er veldig saftig. De er ikke spesielt egnet til oppforing på kraftfor, de får raskt fett-trekk og er strengt tatt ikke noe å slakte før 2-3år gamle. Slakter jeg, gjør jeg det fordi jeg må, da tar jeg alt kjøttet i retur og selger eller bruker det selv. Kjører du økologisk drift har du litt mer igjen i kroner og øre, men må ta ugresskampen mekanisk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lie Skrevet 16. august 2018 Forfatter Del Skrevet 16. august 2018 Er det lett å få solgt kalvene? Hva slags pris får du? Og tar slakteriene i mot de uten problemer? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
DuraAce Skrevet 17. august 2018 Del Skrevet 17. august 2018 Hei det har gått greit å selge kvigekalvene alle år, i fjor ble jeg sittende igjen med 1 av 3 okser men den ble solgt nå i sommer til høyere pris. Selger 1åringene for 15t, gir gjerne noe rabatt om flere selges samlet. Fatland Jæren tar imot uten problemer, jeg har valgt å levere de selv da jeg ikke bor langt unna og har egen dyrehenger. Merker interessen for livdyr har gått ned de siste åra, og du får ingen hjelp til livdyrsalg av hverken Nortura eller Fatland. Rasen er ikke kommersiell. Derimot får du veldig lett solgt kjøttet om du tar merarbeidet ved å selge selv. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar