Gå til innhold

Pakkemaskin -trepunkt vs. slept


Gjest

Anbefalte innlegg

Planlegger fornyelse av pakkemakin for rundball. Bruker i dag en manuell betjent trepunktsmontert maskin som står i ro.

Finnes det noen åpenbare argumenter for å velge den ene av alternativene slept (Mc Hale, Kverneland) og trepunktsmontert (Tellefsdal/ Tanco)??

Har et par alternativer på traktor til å drive maskina men tenker jo at en slept pakker kan betjenes av en liten tassetraktor så sant den leverer nok olje.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, jeg har en mc-hale sleppepakker, og kan jerne anbefalle en slik, har ingen ting negativt og si om dnne, pakkeren er okså meget stødig og solid bygget,

En slept pakker krever ikke mer en 50hk, og ca 30l min.

Jeg bruker en 90hester traktor synes det er bedre med dn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

slept pakker er absolutt best og mest effektivt 

har selv en elho 1620 automat, meget effektiv og stødig, dette er pakker med dobbel satelitt. med sattelittpakker blir tyngdepungtet mye lavere og man trenger ikke å stå flatt under pakking/ avlasting

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

Synes det beste alternativet er en bordpakker med aggregat. Da er ballene ferdig samlet og stablet når man er ferdig. Man holder to presser med jobb med kort kjøring. Skjønner ikke at det er solgt så mange slepepakkere her i landet, eneste fordelen er svært små krav til traktor.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fordeler og bakdeler med alt. Har bordpakker selv,som Ola sier er de meget effektive,spes når en har en god plass å drive og f.eks får tilkjørt baller er bordpakkeren effektiv.Men det krever en sjåfør som har litt erfaring får å få flyt og unngå hull i ballene. Enkente ganger kunne eg tenkt meg em pakkeløsning som kunne vore enklere for mindre erfarne sjåfører.Ein annen kansje bakdel med bordpakker er at om en bare har dyrka mark å drive på vil en tråkke svart eit areal der ein driv med pakkinga. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...