Du er her

gmail_1s bilde
gmail_1
Logget av
Innmeldt: 23.01.2011
Pumpe på gjødselport

Platene i gjødselporten min er heilt oppmorkna og må skiftast ut. I den forbindelse vurderer eg å bygge om til fastmontert pumpe i porten for omrøring og lessing av gjødselvogn. Til no har det gått slange frå porten til ei traktordriven pumpe med lesserør. Blanding av gjødsel blir gjort med propellmiksar.

 

Det vil nok koste ein del, men kor mykje? Kan sikkert få nokre tusen ved å selje det gamle utstyret, men neppe noko stor del av den totale kostnaden med nyinvestering...

Elles reknar eg med porten er frå Reime, men sikker er eg ikkje. Dei har vel ferdige sett med nye plater?

 

Kva pluss og minus er det med fast pumpe og blir det fullgod opprøring av gjødsla med det? 

 

Karl Daniels bilde
Karl Daniel
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Reime Landteknikk fikser slikt!

Heisann!

Om du sender meg en eopst på kde@rlteknikk.no, med litt detaljer, så skal du få pris på nye plater etc til porten din.
Samt pris på pumpe i porten også.

 

Karl Daniel

Bakkjen_1s bilde
Bakkjen_1
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Veit ikkje om eg vil anbefale

Veit ikkje om eg vil anbefale portpumpe... Vi har hatt det i 30år.. Rekna med der har skjett forbedringar.. Problema er når ting blir nokre år og det ramlar sundt med full kjellar... Det e veldig befriande å berre heise ut og vaske og skru på ei traktormontert pumpe...😁 istadenfor å stå med vadebukse med møk til livet.... Rørekapasiteten er begredelig på mi gamle iallefall... Der slår traktormontert kapasitetsmessig mykje beire ut.. Fordelane er når alt virkar så står det klart... Det er berre å parkere 135 foran og røre og lesse med. Lesserør står på samme plass kvar gong og alt står i ro....😉

gmail_1s bilde
gmail_1
Logget av
Innmeldt: 23.01.2011
Bakkjen, kva slags port og

Bakkjen, kva slags port og pumpe er det du har?

Bakkjen_1s bilde
Bakkjen_1
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Eg har Reime port og pumpe.

Eg har Reime port og pumpe. På 30 år har vi skifta plater en gong og hatt litt rep på røredyse og fix av pumpehus/oljelekkasje fleire gonger...

perH_1s bilde
perH_1
Logget av
Innmeldt: 30.03.2009
Har havnet i samme problemet,

Har havnet i samme problemet, Reime sin pumpe blir for dårlig til å røre opp. Siden vi har gått fra melkekyr til ammeku er gjødslet også tørrere. Jeg skal fjerne porten og støper vegg i plassen for. Går for traktromontert skråpumpe.

Karl Daniels bilde
Karl Daniel
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Pumpene krever vann

Er nok ikke utenkelig at du vil møte samme problemet, uansett type pumpe.
Men typisk ammekugjødsel blir ikke våt nok for en portpumpe nei, da må det til endel vann.

Mulig du burde muligens vurdere propell istendefor, men det blir litt dobbelt opp om du skal bruke pumpa til å tømme også!

Vi i Reime Landteknikk kan også trylle frem Eisele vertikal og skråpumper om ønskelig, de kan fåes med en kombinasjon av PTO og elektromotor også.

max700s bilde
max700
Logget av
Innmeldt: 23.08.2011
Fjern port og støyp utvendig

Fjern port og støyp utvendig pumpekum. Gjorde det i fjor og møkkertømming har blitt en lek. Brukte sånne forskalingsblokker som man stabler opp ca 1,20 m og så begynner å fylle betong oppi, her ligger det anlegg/spor for armeringsjern inni blokkene. Utrulig lettvint og rimelig. Får man feil så e det bære å løft ut pumpa, fikse og kjøre på igjen. Pumpe som både røre og pumpe. kummen på bilder lagde vi i fjor for ungdyrkjeller. 

 

 

gmail_1s bilde
gmail_1
Logget av
Innmeldt: 23.01.2011
Det såg veldig bra ut! 

Det såg veldig bra ut!