Gå til innhold

Melkestall , ka BØR den inneholde for en nybegynner??


Anbefalte innlegg

Skal starte opp med melkeproduksjon,  og skal gå for melkestall.  MEN , , hva må   bør egentlig den inneholde??  Jeg vet jeg skal ha  hev/senkbart gulv, men ellers så er jeg ikke helt inne på ting.   Sånn som karftfor, bør det være her?     Kom med tips og råd for en nybegynner!   :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei. Veldig greit med kraftfor i melkestallen. Når man skal lære opp kvigene å gå inn i stallen er det greit at de får en godbit. Gjelder egentlig noen kyr også, særlig sent i laktasjon. Du bør også ha uttak fra høytrykkspyler i stallen for rengjøring, eventuelt ha en spyler stående der. I tillegg bør du ha en utsjaltingsport etter stallen, som er styrt fra grava. Det savner jeg selv hvertfall.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Angående høytrykkspyler som Martinius nevner, ville jeg nok hatt den i et teknisk rom, men med uttak i melkestallen.. Slangen på en veggmontert slangetrommel. Ha gjerne i tankene at du kan trille høytrykkspyleren enkelt ut på tunet når du skal spyle traktoren. Høytrykkspyleren, vakuumpumpa og andre maskiner som lager støy er greit å få vekk fra der du arbeider.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...