Gå til innhold

Kalvedrikk automat.


Gjest

Anbefalte innlegg

Hei. Hvilken automat skal jeg kjøpe?

Forer mest med pulver, men også helmelk.

Den skal betjene ca. 12 stk. kalver på maks.

Håper det er noen her som har meninger og erfaringer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest navara_1
Hei. Jeg har hatt en DeLaval CF150 siden 2008, og kan absolutt anbefale den. Kalvefôringa tar nå ca. 5 minutter pr. dag. Denne er fin å bruke melkerstatning i, og samtidig blande inn ferskmelk når man har noe til overs. En annen stor fordel med denne automaten er at den også tildeler kraftfôr, slik at du får oversikt over hvor mye kraftfôr hver enkelt kalv spiser, og kan tilpasse avvenningen fra melk til dette.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sist jeg sjekket var Lely, DeLaval og Gea automatene prikk like og levert av Førster Technik i ulike farger. Sjekk pris og kjøp.

Vi har kjørt med automat siden 1991, og det er billig arbeidskraft. Som all annen arbeidskraft trenger den gode arbeidsforhold, dvs. vann, såpe og daglig omsorg.

Ikke vær redd for automaten, den gjør jobben.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I praksis er det vel bare to alternativer. Delaval sin cf maskin, og förster sine automater, som forøvrig er å få kjøpt i fem farger: försters egen, delaval, lely, gea og sac (og dertil hørende styreprogrammer dersom du ønsker systemmasin styrt fra pc). Det fins noen maskiner fra andre leverandører, men service og deleforsyning er viktige stikkord. En ny stand alone förstermaskin med kraftfôrstasjon koster fort 130.000. Denne kan utrolig mye mer enn cf150, men til det antallet kalver du skal fôre samtidig vil du få mest valuta for pengene i en cf maskin, eller en godt brukt förstermaskin.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har hatt Urban i ca 10 år og er kjempefornøyd. Særlig med vaskesystemet. Har brukt både pulver og søtmelk. Svakheten er service i mange områder,men har du en forhandler i nærheten du stoler på, anbefales den.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...