Gå til innhold

hvem selger siloer?


Gjest

Anbefalte innlegg

hvem selger tårnsiloer i dette landet?? finner ingen på nett...men viktigst av alt,hva er billigst/best av plansilo og tårnsilo? kjører med pøttinger boss lessevogn med 22 kniver og avlesser...
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest vemund_1
hvem selger tårnsiloer i dette landet?? finner ingen på nett...men viktigst av alt,hva er billigst/best av plansilo og tårnsilo? kjører med pøttinger boss lessevogn med 22 kniver og avlesser...
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym
kort sagt, har du kort transport og stor kapasitet på innhaustingslinja di, er plansilo eit bra val. MEN tek onna ei god stund og det går lang tid mellom lassa, vil varmgang vera eit dagleg problem. Så kjem det an på volumet du brukar med grovfor om vinteren. Brukar du av plansilo til få dyr-&gt\; varmgang om haust/vinter og. I tårnsilo vert det betre pakking. Til Rune\; viss du veit du legg eit veldig dårleg for i siloen, IKKJE gjer det! Køyr det istaden på komposten.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest vemund_1
har 13 ammekyr og forer fram ca 50 okser i året i tillegg. ny driftsbygning skal oppføres om noen år. arealet er på 250 mål,2-3 slåtter.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest vemund_1
talle er uaktuelt,og det samme er rundballer, både på grunn av dagens priser og mulige priser i framtida på halm.dersom det blir plansilo er jeg foreløpig avhengig av innleid hjelp til å tråkke.evt nye siloer vil bli satt opp der nybygget kommer.nybygget kan enten settes opp der eksisterende fjøs står,og få maksimale mål på 13*35 meter, eller helt ny tomt,1km unna garden og ubegrensa størrelse.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest vemund_1
både eksisterende bygg og nybygg blir kun til foringsdyr.ammekyrne går ute i en enkel hall fra o.b wiik og trives med det:)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest vemund_1
hvordan er det med 2 eller 3 mindre siloer for å unngå disse problemene? for dyrt? er nesten avhengig av å kunne gjøre jobben alene/uten innleide maskiner...
Lenke til kommentar
Del på andre sider

om du går inn på:

http://www.innovasjonnorge.no/Satsinger/Landbruk/Kufjos---planlegger/Lagerbehov-husdyrgjodsel-og-surfor/

kan du beregne hvor stor(e) siloer du trenger. Får da korrigert for dyreantall, antall mnd med innefòring, samt type og antall siloer.

Men som enkelte her er inne på, er tårnsilo det beste alternativet (kanskje det eneste) om du vil/må klare slåtten alene.

Vet ikke hvordan terrenget/grunnen er der du planlegger nyfjøset, men om det er mulig, hadde det enkleste vært å plassert siloene slik at du kan tippe rett oppi. Videre har du en jevner gående nede i siloen. ( fra innleggingsdelen av en fylltømmer). Hvis ikke dette passer i terrenget, kan du velge mellom transportband eller vifte for å få det inn. Sistnevnte vil det nok bli mest leamikk og vedlikehold med..

Et transportbånd er enkelt, rimelig, men har kanskje litt mindre kapasitet.

Når det gjelder uttak, bør du vurdere vanlig talje/grabb!! Enklere blir det ikke, og er nesten idiotsikkert! Fylltømmer for uttak vil være i bruk oftest 2 ganger her dag, og dvs at det aldri får stå \&quot\;i ro\&quot\;, noe som resulterer i dårligere renhold--&gt\;holdbarhet, mer vedlikehold, samt store strømregninger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

vi har hadd plansilo på gården helt siden midt på 80-tallet, nå er den tatt i bruk til ongdyr som går på spalte plank, med åpen kjeller under, vi har laget en utesilo, er ca 30x10x2, vi er 3 mann som legger i den, 3 traktorer, 3 hengere, vi har brukt en 50 km/t traktor i transport, det lengste stykket ligger ca 1.5 mil unna, i tilleg har vi noe over 200 rundballer ++ ikke ferdig med all slått enda. det fine med utesilo er ubegrenset tak høyde, særlig når det kjøres med tipphengere, med er det tonnge lass bør mann ha en traktor på ca 120++ til og dra hengern opp på siloen, for all del, bygg sånn att du kan kjøre gjennom den. vi kommer nokk til og gå over til rundballer, mange marker med forskjellige høstetidspunkt. =)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Torgeir_1

Kan fortelle litt om mitt opplegg, da jeg er meget godt fornøyd med det. Jeg bygde åpen plansilo for 4 år siden. Siloen er 30 meter lang 3 meter høy og 8 meter bred. halv endevegg i den ene enden og uten vegg i den andre. Har til nå høstet med seringstad 134 og orkel 100 henger + en traktor i siloen med frontlesser. Greide ca 4 mål i timen med det opplegget. Har nå investert i en pickupvogn med rotorinnmater og spredevalser. Kapasitet ca 16 mål i timen + utslåing.... altså et utrolig effektivt opplegg. Med max egeninnsats ble siloen billig. Ca 110 000 i betong og ca 150 000 i forskalingsleie, armering nåler osv. Fratrukket tilskudd, blir det ikke det store utlegget. Uttaket skjer med hydraulklo og frontlesser rett i en appetittforingsvogn. Bruker max 15 min om dag på foring.

Snø er ikke noe problem, noe mange tror.

Hadde en del problemer med å få plasten til å ligge de første årene, men etter at jeg fikk tak i en gammel oppdrettsnot til å ha oppå plasten har overflaten på siloen vært bra.(lettvindt å få av og på nota.. kontra dekk eller lignende)

Man bør tenke på hvilken retning stuffen blir i forhold til solen, slik at man ikke får solsteiken rett i stuffen... Da blir det fort varmgang. Siloen bør være lang og smal for å forhindre frost og varmgang. Jeg har laget en 45 graders sandfylling opp mot veggene for å forhindre frost fra siden.

 

Får i tilegg til siloen lagt ca 60 runballer av entrepenør for å bruke frem til siloen er ferdiggjæret.

 

Jeg vurderte også tårnsilo, men jeg syns det ble for dyrt både i oppsett og vedlikehold + noe voldsom mekaniseringslinje.

Tror ikke det er mange i dag som anbefaler tårnsilo.

 

Runballer var ikke et tema, da det etter min mening er tungvindt, forsøpplende for kulturlandskape, og ganske dyrt.

(er vel mange som er uenig i det.. tipper jeg)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ett lite tipps for og få plastikken til å ligge, bruk paller langs kantene, vi bruker plastikk paller, oppå plastikken har va bare gress, det gjør att plastikken ligger godt og d blir \&quot\;ekstra tett\&quot\; blir kjemmpe god kvalitet på siloen.

 

Vi høster med serigestad 134

 

snø er ikke noe problem, bor på senja så er en del snø hær..

 

noen som vet va som er mest lønnsomt av rundballer eller silo når mann har de lengste markene 1.5 mil unna, og har flere marker med forskjellige høstetidspunkt??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Torgeir_1

Her jeg bor(nordland) er det vel ca 1 meter snø om vinteren. Snøen er bare en fordel da den isolerer toppen på siloen. Jeg bare slipper ned hydraulkloa oppå siloen og rygger bak... dermed er snøen der jeg skal klippe, borte. Uansett er vel det viktigste å ha tørr silomasse for å hindre frost.

Jeg har en isolert garage til traktoren hvor jeg har på ca 2 kw varme. Det holder plussgrader. Er nok lite gunstig å ha traktoren ute ja..

Når det gjelder å ha gress oppå siloen er det vanskelig i mitt tilfelle, da jeg har andreslåtten oppå siloen. Det blir da litt tungvindt å få av plasten. Prøvde et år med \&quot\;litt\&quot\; gress på plasten, men det ble tørke.. gresset ble til høy, og plasten blåste av.

 

Hørtes smart ut å bruke paller rundt kanten, men det kan vel bli litt bæring hvis man har en lang silo.

 

Jeg bruker totomsfire som jeg legger på høykant langs veggen oppå plasten mens plastenden ligger oppover veggen. Jeg bretter så plastenden over planken. Deretter trykker jeg jernbøyler (flattjern) som er formet som en u i enden, ned langs veggen. U-en står opp ned og blir tredd ned over planken og holder den på plass inntil veggen.Plasten ligger da 4 tommer \&quot\;oppover\&quot\; veggen slik at vann ikke kan stikke seg ned. Blir ikke 100 prosent tett, men jeg syns det fungererer bra... og det er lettvindt.

 

Når det gjelder oppdrettsnota er det største problemet å \&quot\;time\&quot\; slik at jeg tar den av etter høststormene, og før snøen kommer. Litt synd hvis det kommer en meter snø oppå, slik at jeg må klippe den i stykker med kloa.

 

Syns det er greit å ha andreslåtten på toppen da jeg får brukt den opp uten magesjau. Alternativt kan man jo bygge to siloer som anbefales fra eksperthold. Ser for meg at det kan bli litt liten fremdrift i stuffen hvis man vil fore begge siloene samtidig. De må i såfall være smale.

 

 

Det var mange som trodde jeg var blitt gal da jeg bygde åpen siloløsning(medberegnet landbrukskontoret). Fylkesmannens landbruksavdeling i nordland, var derimot udelt positive. De hadde på det tidspunkt endel erfaring med denne typen silo.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...
Gjest spelarjakob_1

Brimer Kvamsøy AS tel: 70015500

Dei produserer , sel og monterer plastsiloer i alle størrelsar

. Siloane er godkjende, og såvidt eg veit heilt tette og vedlikehaldsfri.Desse siloane er også mykje brukte til høgdebasseng for drikkevatn.

Montørane står på bakken, og skruar seksjonane på, jekkar opp og skruar på neste seksjon, så mange du vil.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...