Gå til innhold

Heatime RuminAct aktivitetsmåler, erfaringer


Gjest

Anbefalte innlegg

Hallo

 

Har vurdert om eg skulle gått til akskaffele av Heatime, til båsfjøs. Som ett hjelpemiddel i brunst/ins. delen av kvardagen.

Men har hørt både bra og dårlige erfaringer med den.

Er det noen her inne som har erfaringer eller har høyrt resultat?

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har heattime med drøvtyggingsfunksjonen. Er veldig godt fornøyd. Har vært noen skjulte brunster som jeg aldri hadde fått med meg uten heattime'n. Men det har også vært et par brunster som den ikke har fått med seg. Det sies vel at den skal få med seg ca 80 prosent av brunstene, og det tror jeg stemmer bra. Hadde ei kvige som ikke gav utslag, og det skyltes faktisk at det ene krybbebandet var avslitt slik at transponderen ikke stod rett montert hele tiden. For min del er jeg ikke i tvil om at investeringen vil lønne seg.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kommer an på hvor mange dyr du har, lausdrift/båsfjøs, trådløst, eller med antenne som du selv må gå med og med eller uten drøvtyggingsregistrering. Ring Geno og be om tilbud. De kan også gå inn i husdyrregisteret å se på tallene på din buskap for å se om det vil lønne seg å investere i anlegget.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heatime Ruminact er fantastisk.

Vi har brukt det i i en måned, og det finner alle brunster. Nå gjenstår det bare å se om de er drektige. Prisen er ca. 70-80 tusen. Du skal ikke ha mange omløp før du tjener igjen den summen på noen år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 år senere...

er det noen som har erfaring med utstyret som selges av ratheoptimal.no ? Heattime har vel ikke kalvingsvarsler slik Medria har? Jeg sliter med å se brunst på enkelte ammekyr, og har ikke lyst til å kjøpe okse. Løsningen vil vel være heatime eller Medria , men hva er mest stabilt, sikrest , har best support osv . Pr i dag bruker jeg rideindikator. Men det gir for  mye feilmelding på ammeku . Ypperlig på kvigene dog...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
  • 2 måneder senere...

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...