Gå til innhold

Alligatorspleis på transportbånd


Anbefalte innlegg

Jeg har kjøpt et brukt transportbånd, og det er satt på alligatorklemmer for å skjøte båndet sammen. Tidligere var det vulket. Jeg sliter med at den plastbelagte wiren som låser klemmene sammen jobber seg ut under drift. Jeg har bare skjøvet wiren inn og ikke gjort noe med låsing eller lignende, så har jeg strammet opp båndet så mye som jeg syns passer. Er det noen som har erfaring med dette, som vet hva jeg gjør feil?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei.

 

Det skal på en skive på hver ende, som låser.

 

Kanskje litt krøkkete forklart, men om du ser for deg ei lita skive, her kan du f.eks. bruke ei skive fra skruehylla di. Poenget er å finne ei skive som er såpass liten at den passer inn på den plastbelagte wieren.

Så finner du fram vannpumpetanga og klemmer til, slik at skive bøyer seg på midten og låser seg fast til wieren, problem solved.
Orginalt er det med noen skiver som er litt tynnere og som følgelig er enklere å få til å bøye, men det går bra med ei vanlig skive til en bolt, må bare knote litt..

Har lagt med et bilde, men det er litt knotete å se.



Et lite tips når det gjelder stramming av bånd, stram det så lite som mulig, du kan egentlig slakke det så mye at det spinner og så strammer du litt til, da minsker du slitasjen og det er mye enklere å få det til å gå beint!

 

bg.png.b0d1707364f35851103f59f599cf688f.png

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare hyggelig!

 

Når det gjelder stramminga, så bør du stramme det under drift, slik at det ikke spinner om det kommer ramlende en veldig stor hau med gras eller hva det nå er du transporterer.

En relativt rimelig forsikring kan også være å sette på en omdreiningsvakt, en litt våken elektriker fikser det, med en sensor på den akslingen som det ikke er drift på. Om båndet spinner på drivrullen, så stopper båndmotoren, det kan da også være lurt å legge en lask videre, som stopper signalet til rundballekutteren eller hva nå kilden er, slik at den også gir seg..  :-D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...