Gå til innhold

Dumt å bli bonde?


Anbefalte innlegg

Heihei, Jeg og mannen vurderer å kjøpe gård, der er det grisfjøs med purker med maks antall dyr. 

Dette er min drøm å kunne ha arbeidsplassen min utenfor ytterdøra til huset, har hele livet vært veldig glad i dyr så dette hadde passet meg perfekt å jobbe med. 

Men det er litt uenigheter med foreldrene våre, de mener at det er skummelt å ha så mye i gjeld og at det blir mye jobb hele tiden med fjøs.

Arbeider skift nå og pendler en time til sammen hver arbeidsdag, dette tar på og jeg sliter med å holde meg våken bak rattet på tur hjem. Og må nok da få meg jobb nærmere hjemmet, så hvorfor ikke drive gård, noe som jeg vet jeg vil trives veldig godt med.

Er vi gal om vi kjøper gården? Gården skal selges til 5 millioner, så må det kjøpes traktor og noe utstyr i tillegg, det er også mulighet å leie ut leilighet. Mannen min arbeider utenom gården og jeg vil også prøve å arbeide utenom de første årene om det lar seg gjøre. 

Hva er deres meninger? Er det ikke noe fint å være bonde? Er det bare jeg som drømmer? Og kan det gå veldig galt økonomisk? 

Er litt desperat da dette er noe jeg virkelig vil men møter motgang av familie, noe som gjør dette til et svært vanskelig valg.. Så ville vært utrolig fint å fått noen ærlige svar her!

Mvh to som vil drive og bo på gård

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har du kompetanse/utdanning innen agronomi og økonomi?
Hvis ja, null problem. Hvis nei, litt mer spennende....
Utover det er ikke 5 millioner i NÆRINGS-lån mye penger. Dette er en arbeidsplass, ikke et en leilighet på Grünerløkka.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hopp i det! Skaff deg en mentor. / Opprett et  gårdsråd, bruk rådgiving . Men 5 mill for en gård med 100++ purker høres lite ut. og tanker om å jobbe utenfor høres uforsvarlig ut. Enten er det mye mindre gris der eller så  er det elendige hus på gården (?) da har du mye igjen for å være 100% på gården . Dvs jobbe 50 timer i uka. Minst.

5 mill er ingen ting å gruble på. Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har snakket med rådgivere, og de virker veldig positive, og det virker som de er veldig hjelpsomme om man skulle trenge hjelp

Har nok skrevet feil, det er maks konsesjon på 2100 slaktegris, det er også purker der som griser, samt noen slaktegriser som blir kjøpt.

Men godt å høre at prisen er innenfor, jeg håper det blir gård på meg snart da?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er vanskelig å si hva en gård er verdt uten å kjenne alle detaljene. Slik jeg forstår så er det kombinertproduksjon på gården, altså purker og med oppforing av grisen selv. Jeg syns det høres rart ut om den gården leverer 2100 slaktegris og i tillegg har egne purker? Om gården selges for 5 millioner så ser jeg for meg at bygninger begynner å bli gamle? Hvor mye påkost er det på de i de neste 10 årene? Er det lett å få leid ut leilighet i området? Det å leie ut en leilighet vil bidra godt med å betale på lånet. Snakk med en Nortura Rådgiver eller tilsvarende å få satt opp en driftsplan. 

Det er kanskje noe dyrket mark og skog på eiendommen også? i såfall vil vel det og bidra. 

Det å kjøpe en gård er jo en liten risiko. Det er store penger i omløp i griseproduksjonen og man skal ha tunga rett i munnen når det gjelder økonomien. Man skal ha tilgang til kapital for å kjøpe kraftfor for 150-200000 kr i måneden. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...