Gå til innhold

Mva på slakteoppgjør og ny grense for mva.


Gjest

Anbefalte innlegg

Det skrives I pressen om dagen om forslaget til økt grense for mva. registrering fra 50.000 til 150.000

Der dras det frem at for de mindre driftene som ikke skal investere så utgjør ikke dette så stor forskjell fordi de da kan beholde mva. som utbetales fra slakteriet på slakteoppgjøret. Jeg leste dette senest i siste "Norsk Landbruk"

Dette stemmer vel ikke? Slakteriet har vel strengt tatt ikke lov til å utbetale slakterioppgjør med mva. til noen som ikke er mva. pliktig? Oppgjøret du får derfra er jo betaling for en vare du selger. Du har ikke lov til å inndra mva. så lenge du ikke er mva. pliktig? Og siden slakteriet får tilbakebetalt mva. så vil ikke de kjøpe "mva fritt" kjøtt fra deg til en høyere pris enn fra andre, mva. pliktige leverandører.

Når det gjelder salg til privatpersoner blir det annerledes, der er det samme for sluttkunden om en vare til 125 kr består av 100 kr kjøtt og 25 kr mva. eller om det består av 125 kr kjøtt.

Noen regnskapskyndige som er sterkt uenige i dette?

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Foretak som utbetaler iform av avrekning - dvs ikke betaler etter rekning,har anledning til å utbetale mva uten å sjekke om mottaker er mva registrert.Forutsetningen er at alle behandles likt.Da har utbetaler fradragsrett for sin utbetalte mva.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror ikke regjeringen tok høyde for den praksisen der da de regnet på at de skal spare 100 millioner på å heve grensen for momsplikt fra 50 000 til 150 000.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...