Du er her

FK satser tyngre på presisjonslandbruk

Felleskjøpet har i mange år satset tungt på presisjonslandbruk. Nå omorganiserer de toppen av maskindivisjonen og oppretter en egen kategorileder for presise bønder.
Av Magnus Østby
Publisert 05.08.2016 09:33

Felleskjøpet Agri deler nå maskindivisjonen inn i tre; traktor, redskap og presisjonslandbruk. Gjermund Tømte, som fram til nå har vært produktsjef på traktor, får ansvaret for presisjonslandbruk, en oppgave Bård Svarstad har skjøttet i mange år ved siden av jobben som produktsjef for John Deere høstemaskiner. Presisjonslandbruk utviklet seg enormt, fra kun å være GPS og autostyring til å bli et omfattende hjelpemiddel i nær sagt alle ledd av produksjonen. Felleskjøpet mener derfor at dette fagfeltet krever en dediekert person for å gi forhandlere og kunder nødvendig støtte. Svarstad blir kategorileder John Deere mens Hans Petter Eik er kategorileder redskap. Endringene innebærer også jakt på to nye medarbeidere.

- Vi styrker staben med én person, men søker nå etter produksjefer for traktor og redskap. Dette er jobber som bør være av stor interesse for maskininteresserte, reklamerer Svarstad.

Også A-K maskiner tar konsekvensen av økt interesse og konkurranse innen presisjonslandbruk, og har nylig lyst ut en ledig stilling som produktsjef presisjonsstyring og GPS.