Du er her

Felleskjøpet kjøper seg inn i Dataväxt

Felleskjøpet Agri kjøper seg inn i det svenske teknologiselskapet. Nå skal de utvikle nye tjenester i samarbeid med Lantmännen.
Av Sesselja Bigseth
Publisert 25.09.2018 09:49

Dataväxt er eid av Lantmännen, men nå kjøper Felleskjøpet Agri 12 prosent av aksjene. Det markerer starten på et teknologisamarbeid som ifølge pressemeldingen skal gi nye tjenester i begge land.

– Dataväxt har stor kunnskap om teknologi og innovasjon, og i tillegg har de tilgang på maskinvare. Dermed kan vi ta digitalisering i landbruket til et nytt nivå med produkter det er lett å bruke til gunstig pris, sier utviklingssjef for landbruk i Felleskjøpet, Bjarne Holm.

Min gård

Her til lands vil det satses videre på Min gård, plattformen utviklet av Felleskjøpet. I dag leverer Dataväxt blant annet kart over jorder, gjødselplan og satellittverktøy. Planleggingsverktøy og teknologi for automatisk sporing og dokumentasjon aktivitet vil lanseres i Norge i høst.

– Felleskjøpet Agri, Lanmännen og Datavaxt skal sammen jobbe for økt digitalisering i landbruket som igjen gir økt produktvitet og lønnsomhet både i det norske og svenske landbruket, sier Holm.

Utfyller hverandre

– Selskapenes fokus har vært rettet mot ulike områder i næringen. Det gjør at vi komplementerer hverandre godt og kan dra nytte av hverandres erfaringer, sier Carin Ritter, strategisk utvikler hos Lantmännen.

Nye tjenester og produkter vil bli lansert allerede i høst.