Du er her

Første dag i ny jobb

Anne Marit Panengstuen (56) tar fatt på sin første dag som konsernsjef i Nortura SA i dag, mandag.
Av Bo Hansen
Publisert 02.09.2019 10:34

Panengstuen kommer fra stillingen som administrerende direktør i Siemens AS. Hun etterfølger Hans Thorn Wittussen som har vært konstituert konsernsjef fra 21. november, da Arne Kristian Kolberg fratrådte.

Ambisiøse mål

- På kort sikt står det å få økt lønnsomhet i Nortura øverst på min prioriteringsliste, men vi er også nødt til å fortsatt jobbe for fullt med bærekraft, helse og dyrevelferd. Det kan vi ikke kompromisse på. Jeg gleder meg enormt til å komme i gang på denne viktige posten i norsk næringsliv, lyder hennes «tiltredelseserklæring».

Den nye konserndirektøren føler seg både privilegert og ydmyk overfor sin nye rolle og gleder seg til å bygge videre på det gode arbeidet som allerede er gjort. Hun legger heller ikke skjul på at målet er å sette Nortura i en enda bedre posisjon gjennom å skape et moderne og bærekraftig selskap.

Erfaring med omstillinger

Den nye konsernsjefen er utdannet ingeniør og bedriftsøkonom. I Siemens har hun ledet selskapet og flere av divisjonene der gjennom krevende omstillinger.

- Både Siemens og Nortura er store, komplekse organisasjoner som opererer innenfor flere bransjer og har ulike verdikjeder. Den største forskjellen er at Norturas produkter produseres av levende vesener. Med det følger produksjonsmessige utfordringer og et ekstra etisk ansvar, sier Panengstuen avslutningsvis.

 

 

 

Nøkkelord
Faktaboks

Anne Marit Panengstuen

Personalia: 56 år, gift, fire barn, bor på Årnes i Øvre Romerike

Utdannelse: Ingeniør fra Ingeniørhøgskolen i Kongsberg (1985).
Bedriftsøkonomi BI (1988)

Arbeidserfaring: Siemens AS: CEO og president (2014-2019), diverse lederstillinger innen blant annet utvikling av prosessindustri, industrielle løsninger, automatisering, energiløsninger, marked og salg (2001-2014).
Styreverv fra flere selskaper, blant annet NHO og Norsk-tysk handelskammer (styreleder).
Medlem i Næringsmininisterens topplederforum for digitalisering.