Du er her

Egen miljøbensin fra Husqvarna

Husqvarna lanserer nå sin egen alkylatbensin. Den er utviklet for bruk i Husqvarnas produktsortiment, fra motorsager og hekksakser til riders og snøfresere.
Av Håkon Bjerke
Publisert 19.10.2016 10:55

I en pressemelding skriver Husqvarna at høy ytelse, forbedret arbeidsmiljø og lengre holdbarhet  er årsakene til at Husqvarna nå lanserer sin egen alkylatbensin, XP Power 2 og Power 4. Alkylatbensin er en renere form for drivstoff sammenlignet med vanlig bensin, og den er mer skånsom mot miljøet, med lavere utslipp. Bensinen inneholder færre skadelige komponenter enn vanlig bensin, noe som gir en renere motor som starter lettere og varer lengre. De renere avgassene har også en positiv innvirkning på arbeidsmiljøet for brukerne, da mengden skadelige stoffer i luften som pustes inn reduseres. Effektiv og forbedret forbrenning reduserer også behovet for service, noe som betyr at produktiviteten i løpet av arbeidsdagen øker.

Rød for totakt, blå for firetakt

Husqvarnas alkylatbensin kommer i to varianter: XP Power 2 for totaktsmotorer som motorsager og trimmere, og Power 4 for firetakts-motorer som for eksempel gressklippere, jord- og snøfresere.  XP Power 2 er en ferdigblandet alkylatbensin med XP totaktsolje, og kan brukes rett fra kannen. Du trenger derfor ikke å bruke tid på å blande, og unngår søl. Oljen er helsyntetisk og biologisk nedbrytbar, og gir god beskyttelse for Husqvarnas totaktsmotorer. En stor fordel med alkylatbensinen er også at kvaliteten er konstant. På grunn av sammensetningen av komponenter kan både XP Power 2 og Power 4 lagres i flere år og brukes fra sesong til sesong, uten at dette forringer kvaliteten på drivstoffet.