Du er her

Disse vant

BG-nissene har trukket åtte nye vinnere fra BG-nøttene.
Av BG-nissene
Publisert 06.12.2017 21:20

Etter noen hektiske dager med bladmekking, har BG-nissene fått områdd seg nok til å trekke noen vinner igjen. Vi vet at mange sitter og venter spent på både svar, vinnerer og gode kommentarer, og BG-nissene har nå lagt inn bestilling på et par ekstra timer i døgnet hos julenissen. Vi krysser fingrene for at julenissen synes BG-nissene har vært såpass snille i år at han innvilger de ekstra timene i god tid før julaften.

02. desember

Vi spurte: Hvor mange nasjoner sitter i TOTY-juryen, utenom Norge?
Riktig svar: 22

Her var det mange som protesterte! Kanskje ikke så rart, for det er helt riktig som en del påpekte, at i artikkelen om årets TOTY, skriver redaksjonen at «juryen består av fagpressejournalister fra 22 europeiske land». Går du derimot til tractoroftheyear.org, vil du se at det står listet opp 23 land, inkludert Norge. BG-nissene har derfor valgt å forholde seg til listen fra den offisielle TOTY-siden.

Forvirringen til tross, Tone Irgens fikk riktig svar og stakk av med en tråtraktor fra Valtra.

 

03. desember

Vi spurte: Hva er maksimal tillatt lengde på et vogntog for tømmertransport i Norge?
Riktig svar: 24 meter

Ikke alle var enig i det. En nøtteknekker mener at riktig svar må være 25,25 meter, selv om det ikke er oppgitt alternativ.

– I april 2017 kom ei ny forskrift som åpnar for å kjøyre modul vogntog på opptil 25.25 meter på ein del vegstrekningar i Norge, skriver en nøtteknekker.

Og det er riktig. Men 25,25 meters modulvogntog er ikke det samme som tømmervogntog. Det som i forskriftene kalles "vogntog spesielt innrettet for tømmertransport" går under et annet regelverk med andre bestemmelser om lengder og antall aksler, og de kan kjøre på en mye større del av vegnettet enn 25,25 meters vogntogene melder en av BG-nissene inn fra siden her. Derfor hadde også nissene presisert «vogntog for tømmertransport» i spørsmålet.

Erlend Bjørge Bogstad svarte riktig og vant trekningen. Han kan hente en Benzi PTO-aksel for større vedmaskiner og vinsjer hos Sisu Produkter på Kløfta.

 

04. desember

Vi spurte: Hva heter det finske bladet vi har samarbeidet med på traktortester?
Riktig svar: Koneviesti

De fleste klarte dette, så her var det mange av dere som kjempet modellene av en McCormick-traktor og Amazoneplog fra Traktormodeller.no. Men kun en kan vinne, og det ble Robert Sundby.

 

05. desember

Vi spurte: Hva er middelprisen på snøbrøyting med minilaster i følge prislista du finner i BG?
Riktig svar: 780

Her var det overraskende mange av dere som har svart feil. Enkelte har kanskje glemt å sjekke øverst i kolonnene i maskinleieprislista til BG. Middelprisen er den første prisen som er listet opp, mens prisen som du finner i midterste kolonne, er fra-prisen.

Asbjørn Lunsæter hadde imidlertid riktig svar, og får ei kjettingtang fra Lilleseth Kjetting.

 

Vinnere av billetter til Agroteknikk

I tillegg har vi selvsagt også trukket vinnere av dagspass til Agroteknikk 2018. Arvid Helleren, Anders Solstad, Terje Egil Viken og Thomas Hadland har alle fire vunnet to dagsbilletter hver til Agroteknikk 2018.

En av nøtteknekkerne har for øvrig helt riktig påpekt at det slettes ikke heter Agriteknikk, som en av nissene har fått seg til å skrive. Om BG-nissen har virret rundt på Agritechnica litt for lenge og blitt navneforvirret eller om det er litt for høyt inntak av fjorårets julebrus som er begynt å gjære, skal være usagt, men den observante nøtteknekker har selvsagt helt rett. Det heter AgrOteknikk.

 

Nøkkelord