Oppgradert Hellstrøm-akevitt

Hellstrøm Aquavit kommer nå med ny og friskere design til sommerens grillfester, høstens fårikålgryter og hele årets cocktailselskaper.

Publisert

Nordmenns akevittinteresse har nærmest eksplodert de siste årene, og da Hellstrøm lanserte sitt bidrag i 2012, var suksessen et umiddelbart faktum.

– Nordmenn blir stadig mer interessert i tradisjonsmat og lokalproduserte råvarer, og da hører akevitt naturlig med, sier Eyvind Hellstrøm.

Da akevitten hans kom på markedet for snart fem år siden solgte den seg inn i basisutvalget i løpet av bare noen få måneder, og etterspørselen har ikke blitt mindre med årene. I dag er Hellstrøm Aquavit tilgjengelig i nesten 250 ulike vinmonopolutsalg over hele landet.

Eyvind Hellstrøm og Stig Bareksten (OSS Craft Distillery i Bergen) i aksjon i Det Norske Brenneris lokaler. (Foto: Det Norske Brenneri/Moestue)

Friskere og strammere

Flasken har alltid hatt et moderne og innovativt uttrykk, men nå har den fått et nytt og oppgradert design som tydeliggjør enda bedre hvor, hvordan og hvorfor den er laget. Akevitten har også fått en generelt friskere og strammere design med høyere kvalitet og mer eksklusive detaljer.

Akevitten stikker seg tydelig ut i polhyllene, og oppfattes som maskulin og solid, samtidig som den er velutformet og vakker. Flasken har for øvrig falt i særdeles god smak hos det norske designmiljøet, og har tidligere vunnet en gullmedalje i designkonkurransen Visuelt. Her ble den omtalt som et «ærlig og usminket stykke arbeid med gjennomarbeidede detaljer og referanser til kokkekunst».

– Akevitten min bygger bro mellom det tradisjonelle og det nyskapende, og det skjønner man til og med før man har smakt den. Det er råvarene, innholdet og smaken som teller, og det nye designet viser enda tydeligere at det er kvaliteten på produktet som står i sentrum, sier Eyvind Hellstrøm.

– Akevitt ligger i den norske folkesjelen

Årsaken til at Hellstrøm opprinnelig hadde lyst til å lage en egen akevitt var for å sette større fokus på norske råvarer og våre mat- og drikketradisjoner.

– Det har blitt laget akevitt i Norge i hundrevis av år, så denne potetspriten ligger nærmest i den norske folkesjelen. Det var derfor viktig for meg å lage et ekte tradisjonelt produkt med godt håndverk og norske råvarer, forklarer Hellstrøm.

I likhet med ham selv har akevitten en sterk personlighet, samtidig som den er like elegant og forseggjort som rettene han tryller frem på kjøkkenet.

– Akevitt kan være et fantastisk følge til både norsk tradisjonsmat og utenlandske delikatesser. Jeg ønsket å lage en frisk og allsidig utgave, med mer sitrus og mindre karve enn mange andre norske akevitter, sier han.

Hellstrøms variant er med andre ord en akevitt som ikke bare passer til julemat – dens kryddertoner og fine fatpreg harmonerer perfekt med blant annet grillet sjøkreps, delikate fiskestykker med sorte striper og annen smaksrik og krydret mat.

I tillegg passer Hellstrøm Aquavit til høstretter som fårikål og smalahove, og dens sitrus- og karvearomaer gir den et friskt uttrykk som gjør den egnet som ingrediens i cocktails og sommerdrinker.

Hellstrøm Aquavit

Hellstrøm-akevitten passer til sommermat som grillet sjøkreps, stekt makrell med remulade og barbecuemarinerte spareribs, eller til koldtbord med retter som røkelaks med dill, syltede grønnsaker, rødbetsalat, rugbrød og alle typer marinert sild.

Den er også egnet til norsk tradisjonsmat som fenalår, fårikål, rakfisk og smalahove – samt til oster som munster og comté. Og sist men ikke minst er den selvsagt også en klassiker til julemat som lutefisk, svineribbe og pinnekjøtt.

Akevitten kan drikkes romtempererert, men server den helst kjøleskapskald i små tulipanformede glass. Temperaturen stiger raskt i glasset, og den får dermed automatisk en fin kjellertemperatur som gjør den avkjølende til maten, samtidig som den ikke er for kald.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS