Illustrasjonsfoto øl1

Ølet på vei tilbake

Ølet hadde en sentral plass da Vinordic ble arrangert i Stockholm nylig. Vinnordic er Nordens største fagmesse for vin og øl.

Publisert

Les også: Suksess for GastroNord, Nordic Bakery og Vinordic

"

En av de store nyhetene på Vinordic var et øltorg som samlet store og små bryggerier samt importører. Til sammen ble det her tilbudt mer enn 100 ølsorter på øltorget.

Mer øl

Hensikten var å skape et forum slik at også små bryggerier kan nå ut til et større publikum. Til sammen deltok 13 bryggerier samt importører, bl.a. Carlsberg, Grebbestads, House of Ale, Jämtlands Bryggeri, Nyhäshamn og Oppigårds bryggeri, meldes det i en pressemelding.

I meldingen heter det videre: "Etter mange års søkelys på vin, er det nå blitt større interesse for øl igjen. For cirka 20 år siden begynte små bryggerier i USA å eksperimentere og teste nye blandinger. Denne måten å tenke på innen bryggerinæringen har nå også spredd seg til Europa".

Sterk økning

GastroNord, Vinordic og Nordic Bakery ble arrangert på Stockholmsmässan fra 22. til 26. april i år, Messene arrangeres annethvert år.

GastroNord og Nordic Bakery hadde til sammen 27 688 besøkende - en stigning på 15 prosent fra forrige messe i 2006. Vinordic gikk opp med 11 prosent til 18 152 besøkende.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS