Asbjørn Børsheim med Hakastadsider Ulvik Foto Bo Hansen

Endelig salg av sider direkte fra gården

Nå kan besøkende på Ulvik Frukt & Cideri i Ulvik handle med seg sider direkte fra gården på Hakastad. Produsenten har fått salgsbevilling for sin nye sider, Hakastadsider Gravenstein 2012. Sideren er på 4 %, og er godkjent under merkenavnet Sider frå Hardanger.

Publisert

Asbjørn Børsheim med Hakastadsider. (Foto: Bo Hansen)

– Endelig kan vi selge sider direkte fra gården. Dette er positivt for opplevelsen til de besøkende som ønsker å ta med seg et minne hjem fra Ulvik, sier en fornøyd Asbjørn Børsheim, produsent og eier av Ulvik Frukt & Cideri i Hardanger.

Asbjørn Børsheim tapper sider. (Foto: Linn Steen)

Fin erstatning til hvitvin

Hakastadsider Gravenstein 2012 kommer i flaskestørrelse på 0,5 liter og har en alkoholprosent på 4 %.

Sideren er laget med naturlig gjæring av Gravensteineple, har ein fin syrlig smak og er middels søt.

Eplesider er ein god erstatning for hvitvin. Den bør serveres kald, gjerne til mat. Ulike fiskeretter eller spekemat er gode kombinasjoner .

Ulvik Frukt & Cideri

Ulvik Frukt & Cideri er en familiebedrift på gården Hakastad i Ulvik. Her har det vært fruktdyrking i flere hundre år. Familiebedriften dyrker de vanlige eplesortene, men er også opptatt av å ta vare på de gamle eplesortene. Gården har over 20 eplesorter inkludert noen engelske/franske siderepler.

Med utgangspunkt i et stort utvalg kan Børsheim & Co tilby ulike smaksvariasjoner av eplejuice og sider som er spesielle for gården Hakastad.

Gården er og en del av Frukt- og Siderruta i Ulvik. Dette er tre gårder som tek i mot gjester for omvising og smaksprøver.

Les mer på Siderruta.no

"
Powered by Labrador CMS