IMG_5520 kopi

Ny leder for vakt og sikkerhet

G4S-sjef Vidar Berg er valgt til leder for Næringsutvalget for vakt- og sikkerhet i NHO Service. Han overtar vervet etter Steve Gilberg.

Publisert

Vidar Berg, country manager i G4S. (Foto: Even Rise)

Den nye lederen i Næringsutvalget, Vidar Berg, ble hentet til sikkerhetsbransjen og G4S i 2007. Da kom han fra toppsjefstillingen i IT-bedriften Fujitsu Siemens. Han har siden den gang vært country manager i G4S.

Berg har tidligere sagt til Aktuell Sikkerhet at headhunterne fra det engelskeide selskapet den gang la vekt på hans evne til å behandle folk, samt den internasjonale ledererfaringen han hadde fra Fujitsu Siemens.

Starten for ham i G4S besto av å sette i gang en gedigen snuoperasjon som resulterte i mer enn en dobling av omsetningen i løpet av kort tid.

– Jeg overtok et selskap som ikke hadde tjent penger på driften på mange år. Det skurret i mange ledd og langvarige konflikter lå i veggene. Utfordringene sto i kø, sa Berg til Aktuell Sikkerhet høsten for to år siden.

Steve Gilberg var leder av Næringsutvalget for vakt og sikkerhet i NHO Service inntil for kort tid siden. Samtidig som han takket av som administrerende direktør i Norge for å satse på heltid i London, ga han seg også i Næringsutvalget.

Fra London skal han, som administrerende direktør for Loomis International Services, dyrke selskapets drift innen frakt av verdier fra dør til dør over hele verden. Flyttingen ut av landet var årsaken til at Gilberg ble erstattet i Næringsutvalget etter ett knapt år, på tross av at han i fjor høst ble valgt for to år.

Powered by Labrador CMS