OSL har valgt leverandør av adgangskontroll og alarm

Oslo Lufthavn har valgt leverandør av alarm- og kontrollanlegg på den nye terminalen T2. Kontrakten er foreløpig verdt 8,3 millioner kroner.

Publisert

Her er administrerende direktør Knut Gaaserud og utbyggingsdirektør Knut Erik Nordby i T2-prosjektet da kontrakten ble inngått. (Foto: Privat)

Oslo Lufthavn har valgt leverandør av alarm- og kontrollanlegg på den nye terminalen T2. Kontrakten er foreløpig verdt 8,3 millioner kroner.

Den nye T2-terminalen på Oslo Lufthavn skal stå ferdig i 2017. Den skal ha en kapasitet for å håndtere 28 millioner passasjerer hvert år. Dette er en betydelig økning fra dagens kapasitet på 17 millioner passasjerer.

For å ha et mest mulig smidig anlegg for adgangskontroll på den nye terminalen, har Oslo Lufthavn valgt Caverion Oslo Prosjekt som leverandør. Det samme gjelder for alarmanlegget. Sammen utgjør disse funksjonene plattformen On Guard, som allerede er installert på 14 av Avinors øvrige flyplasser.

- Vår leveranse inkluderer sikkerhetsanlegg på ny pir, sentralbygning Øst og Vest, samt utvidelse av flysiden for å nevne noen områder, sier seniorprosjektleder-sikkerhet Rolf Arne Trondhjem.

Det er forventet at kontraktsverdien etter hvert vil overstige 8,3 millioner kroner.

- Vi mener dette er den aller beste løsningen for kunder som ønsker et «åpent» og brukervennlig toppsystem, som enkelt kan tilpasses morgendagens behov, sier Trondhjem.

- Vi er sikre på å ha valgt rett leverandør for denne entreprisen, sa utbyggingsdirektør Knut Erik Nordby i T2-prosjektet da kontrakten ble signert.

Powered by Labrador CMS