Trakk kniv mot vektere

En vekter ble andre påskedag kuttet i hånda med kniv. Gjerningsmannen forsøkte å flykte, men ble holdt under kontroll av vektere til politiet kom.

Publisert

En vekter ble kjørt til legevakt etter å ha blitt knivstukket på Bybanen i Bergen. (Foto: Even Rise)

Det er BA som omtaler episoden som startet på Bybanen i Bergen. Årsaken til konfrontasjonen skal ha vært kontroll av en passasjer som ikke hadde gyldig billett. Vekteren er ikke alvorlig skadet, men ble sendt til legevakten etter hendelsen.

­- Gjerningsmannen trakk opp en kniv og truet dem. Kniven ble rettet mot den ene vekteren, som fikk noen kutt i hånden, sier operasjonsleder Jan Steimler ved Hordaland politidistrikt til BA.

På sosiale medier skriver politiet at gjerningsmannen er pågrepet og satt i arrest.

Ifølge avisen trakk mannen kniv allerede før vekterne ble klar over at han ikke hadde gyldig billett.

Det er Securitas som har billettkontrollen på Bybanen. (Illustrasjonsfoto: Even Rise)

Les mer i BA hvor flere vitner blant annet forteller hva de så da vekteren ble angrepet med kniv.

Her kan du lese i Bergens Tidende om ytterligere angrep på vektere i Bergen i påsken.

Det er Securitas som gjennomfører billettkontroll på Bybanen i Bergen. I Oslo er en av selskapets oppdragsgivere Ruter, noe som innebærer billettkontroll på en rekke busser.

Dette sa kommunikasjonsdirektør Jarle Ramskjær i Securitas til Nettavisen da de på slutten av fjoråret omtalte vold, trusler og sjikane mot kollektivtransportkontrollørene i hovedstaden. Tallene er fra nyttår og frem desember i 2013:

- Det er rapportert 148 voldsavvik. Det gjelder alt fra dytting til mer alvorlige overfallshendelser. Vi har også registrert 77 konkrete trusler, altså hendelser der personer har ytret spesifikt om hva han eller hun ønsker å gjøre mot kontrollørene.

Her kan du lese hele saken fra Nettavisen.

"
Powered by Labrador CMS