Økt terrorfare etter Stoltenberg-ansettelse

VG skriver at sikkerheten rundt tidligere statsminister Jens Stoltenberg økes etter at han ble bekreftet som kommende generalsekretær i NATO. Eksperter hevder at terrortrusselen mot Norge er større som følge av ansettelsen.

Publisert

Jens Stoltenberg har, også etter at han gikk av som statsminister, hatt et omfattende sikkerhetsopplegg rundt seg. Ifølge VG har dette den siste tiden vært enda større enn før.

Terrorekspert Marcus Buck ved Universitetet i Tromsø sier til avisen at generalsekretæren i NATO er et mål for terror både i Europa og utenfor Europa.

­ - Når Stoltenberg blir klar som påtroppende NATO-sjef påvirker det sikkerhetsvurderingen rundt ham. Den type organisasjon som kunne tenkes å ville ramme Stoltenberg kan ikke iverksette nålestikkangrep, men bruker bomber eller lignende, der personer rundt kan bli rammet, sier han.

- Økt terrorfare er en del av prisen Norge må betale for å få en person i en slik fremskutt posisjon, legger han til, og støttes av terrorforsker Magnus Ranstorp.

- Trusselen mot Stoltenberg har utvilsomt økt, sier han.

Les mer i VG om hva Ranstorp sier om hvilke organisasjoner som nå har rettet blikket mot Norge i større grad enn tidligere.

"
Powered by Labrador CMS