Lås3 LITE

- Sikrere med nøkkelboks

Sector Alarm satser på nøkkelboks for å sikre raskere tilgang til kundenes bolig dersom brannalarmen utløses. Boksen monteres rett utenfor inngangsdøren.

Publisert

En ny nøkkelboks skal kunne sikre raskere tilgang til boliger der alarmen er utløst. (Foto: Privat).

– Rask tilgang til boliger er alfa og omega for brannvesenet. Når vi kommer til en bolig hvor brannalarmen er utløst, er det ikke alltid vi kan se om det er brann på innsiden eller ikke. Vi vegrer oss alltid for å bryte oss inn, samtidig som hvert sekund teller ved en brann. Nøkkelbokser sikrer oss rask tilgang og mulighet til rask og riktig aksjon, sier Guttorm Liebe i en pressemelding fra Sector Alarm. Han er brannsjef i Skien kommune.

Ifølge alarmselskapet er nøkkelboksen, KeySafe P500, fleksibel i bruk for både små og store. Den erstatter ikke behovet for låser og annet sikkerhetsutstyr, men er ment som et alternativ for dem som oppbevarer nøkler under dørmatten eller i blomsterpotter.

– Hvis ulykken er ute, betyr rask tilgang til boligen veldig mye. En sikker nøkkelboks plassert rett utenfor inngangsdøren gir oss mulighet til raskt å sjekke boligen og iverksette tiltak. Dette kan blant annet være brannvesenet eller veketeren, sier Sissel Eckblad som er pressetalskvinne i Sector Alarm.

Nøkkelboksen KeySafe P500 brukes blant annet av flere hjemmetjenester. Eckblad opplyser at boksen er vanskelig å bryte opp.

I fjor omkom ifølge Sector Alarm 61 personer i brann i Norge. Til sammenligning mistet 40 personer livet i brann året før.

Powered by Labrador CMS