IMG_4668

Vektere utløste ekspressutsendelse

Etter at Nokas-vektere på kjøpesenteret oppdaget fire butikktyver, kastet politiet seg rundt. I løpet av tre dager var tyvene bøtelagt, utvist og overlevert til politiet i hjemlandet sitt. De er også ilagt innreiseforbud til Norge de to neste årene.

Publisert

Vektere fra Nokas oppdaget fire tyver, og få dager senere var de utvist fra Norge. Kommer de tilbake de to første årene risikerer de ett års fengsel. (Illustrasjonsfoto: Even Rise)

Politiadvokat Mathias Häber ved Sunnmøre politidistrikt roser Nokas-vekterne som ivaretar sikkerheten ved kjøpesenteret Moa i Ålesund.

Ifølge Sunnmørsposten var det dem som oppdaget de fire litauiske tyvene mens de stjal. Politiet ble umiddelbart tilkalt, og de konstaterte raskt at litauerne hadde stjålet både sko, matvarer og elektroniske artikler.

Sunnmørsposten skriver at såkalt ekspressutsendelse er blitt politiets nye våpen mot utenlandske kriminelle.

– Vi vil sende et tydelig signal om at slik aktivitet er uønsket i Norge, og på Sunnmøre. Vi forsøker å få gjort dette effektivt, og klarte det denne gangen – blant annet fordi Utlendingsdirektoratet (UDI) fattet vedtak raskt, sier Häber til Sunnmørsposten.

Det var mandag sist uke at de fire litauerne ble pågrepet og ilagt hvert sitt forelegg. Etter at UDI hadde fattet vedtak om utvisning, ble de varetektsfengslet og fraktet til politiets utlendingsinternat på Trandum onsdag.

Allerede torsdag morgen ble tyvene flydd hjem til Litauen hvor litauisk politi tok i mot dem.

– Dersom de bryter innreiseforbudet til Norge i de to årene dette gjelder, risikerer de ett års fengsel, sier Häber til Sunnmørsposten.

Les mer om saken i Sunnmørsposten.

"
Powered by Labrador CMS