Du er her

H_B_1s bilde
H_B_1
Logget av
Innmeldt: 02.10.2011
Lakkere galv. Innredning

Hei!

Har kommet i den situasjon at vi har behov for å bytte ut en del båsinnredning i fjøset vårt, og har kommet over noe nesten ubrukt innredning "på bygda" vil skulle få for en symbolsk sum. 

"Problemet" er at denne innredninga bare er galvanisert, mens resten av fjøset er i alfablå, noe vi er såpass sære at vi gjerne vil føre videre🙈

Noen som har erfaring med å behandle og lakkere galvanisert innredning og evt. Pris/om dette er gjennomførbart selv med lakksprøyte?

Takknemmelig for tips og råd.

 

Larss bilde
Lars
Logget av
Innmeldt: 27.09.2008
Jeg har reime innredning, der

Jeg har reime innredning, der er stolpene først galvanisert, så lakkert grønn. Hva slags lakk som brukes, aner jeg ikke. Biler er stortsett galvanisert og så lakkert, så kanskje du rett ogslett kan spørre en lakkerer?

OMRs bilde
OMR
Logget av
Innmeldt: 01.02.2018
På proffmarkedet har alle

På proffmarkedet har alle kjente malingsleverandører malingssystemer som går på galvanisering. Hvis du avfetter og rengjør først så skal ikke heft være noe stort problem. Det viktigste er at galvanisert overflate har stått eksponert en stund slik at det danner seg et oksidsjikt i sinken. Når det er gammelt som i dette tilfellet skal ikke det være noe problem.

Karl Daniels bilde
Karl Daniel
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Reime Pulverlakkerer

Såvidt meg fortalt, så pulverlakkerer Reime innredninga si.
Når spørs det hvor du bor, men om du har et firma i nærheten som driver med slikt, så vil jeg tro det absolutt gir best resultat.

Så er det jo bare å finne ut hvilken RAL kode Ørsta blå har og kjøre på.

Evt. så finner du nok noe du kan spraye på selv, men om det blir av samme kvalitet stiller jeg meg litt tvilende til.

OMRs bilde
OMR
Logget av
Innmeldt: 01.02.2018
Like greit å male med pensel

Like greit å male med pensel eller malevott. Reduserer forbruket enormt kontra en spray på mindre overflater. Lakk/maling på galvanisert gods en ren visuell sak. Det har ingen betydning for levetid på galvaniseringen