IMG_8706

Nokas inne i Nederland

Matvaregiganten Deen i Nederland tar i bruk kontanthåndteringssystemet Nokas autoCash i 15 av sine 65 supermerkeder. Dette er starten på reise utenfor Skandinavia som Peter Wesenberg gleder seg til å fortsette…

Publisert

Peter Wesenerg.

– I Nokas har vi lenge jobbet med å etablere våre tjenester utenfor Skandinavia. Kontrakten med Deen anser vi som starten på en svært spennende reise. Vi knytter oss opp mot eksterne leverandører av utstyr og verditransport, og eksporterer kun vår faglige kompetanse og våre innovative løsninger, sier konserndirektør Peter Wesenberg i Nokas Cash Handling.

Deen Supermarkten BV eier og driver 65 supermarkeder i Nederland. Målet til den 81 år gamle kjeden er å spare sine ansatte for tidkrevende arbeid med kontanter, og samtidig øke sikkerheten ved å redusere den fysiske kontanthåndteringen til det minimale.

Deen har, med utgangspunkt i en testbutikk, beregnet at kontanthåndteringskostnadene deres blir redusert med 17 prosent. Hver uke mener de å kunne spare 30 timer som frem til nå har vært knyttet til kontanthåndtering.

– Dette og den økende tryggheten for de ansatte, er overbevisende argumenter for å rulle ut løsningen, slås det fast.

Implementeringen av Nokas autoCash gjør Nokas i samarbeid med Wincor Nixfdorf. I inneværende år er det 15 butikker som får det lukkede kontanthåndteringssystemet.

– Løsningen innfrir vårt største ønske, nemlig å øke våre ansattes sikkerhet. Dette er med andre ord mer enn bare et resirkuleringssystem for bakrommet, sier Martina Balm.

Hun bærer tittelen manager cash office processes & data management i Deen Supermarten.

Ved bruk av Nokas autoCash blir kontantmengden resirkulert i butikkene samtidig som hele kontanthåndteringen blir overvåket og håndtert av Nokas, i samarbeid med Wincor Nixdorf. Dette innebærer at all mynt og alle sedler som legges i kontantsafen umiddelbart er tilgjengelige som veksel for butikken. Vekselkassene som hentes fra kassepunktene plasseres rett i safe, og kassebeholdningen telles og konteres automatisk. Vekselkassene kan også, like enkelt, fylles fra safe og tas i bruk i kassepunktene.

Eksempel på kontanthåndteringssystem fra Nokas. (Foto: Privat)

Powered by Labrador CMS