Sporveien velger Securitas

Securitas skal de kommende to årene levere sikkerhet og trygghet for 50 millioner kroner til t-banekundene i Oslo. Sporveiens t-banenett i hovedstaden brukes hver dag av 190.000 mennesker.

Publisert

Avtalen som nylig ble inngått mellom Sporveien og Securitas er på to år, med opsjon på ett pluss ett år. Prisen på jobben de skal utføre er 25 millioner kroner årlig.

Sporveien understreker at avtalen omfatter leveranse av sikkerhet og trygghet til de reisende, og at vektertjenestene i denne kontrakten ikke må forveksles med kontrollen av de reisendes billetter.

– Det er først og fremst trygghet på banenettet disse vekterne skal levere. De skal opptre både uniformert og i sivil, til ulike tider på døgnet. Det varierer også hvor mange de har på jobb for oss til enhver tid. Dersom det oppstår situasjoner som krever det, vil vekterne fungere som en forlenget arm for trafikklederne våre, sier kommunikasjonssjef Cato Asperud i Sporveien.

Service og leveringskapasitet var kriteriene som Sporveien la mest vekt på i utvelgelsen av leverandør. T-banen er hovedstadens største trafikknett, og derfor er leveringskapasitet særs viktig. Dette gjelder spesielt om uforutsette situasjoner oppstår.

Den forrige avtalen om samme tjeneste var på tre år, med oppsjon på ett pluss ett år. Denne var det også Securitas som hadde.

- Securitas har jobbet målrettet med dette anbudet og er veldig fornøyd med å bli innstilt som nummer én i konkurransen, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Jarle Ramskjær i Securitas.

Nokas og G4S la også inn tilbud på sikkerhets- og trygghetsoppdraget hos Sporveien. Under anbudsprosessen ble som kjent G4S kjøpt opp av Nokas.

Powered by Labrador CMS