Heine lite

- Velkommen på laget

Konsernsjef Heine Wang gjennomfører akkurat nå et felles informasjonsmøte for samtlige Nokas-medarbeidere, inkludert sine 2.500 nye kolleger fra G4S. Der forteller han blant annet at det forventes å oppnå en årlig kostnadsbesparelse på 102 millioner kroner gjennom sammenslåingen.

Publisert

Heine Wang, konsernsjef i Nokas, informerer nå sine 5.000 ansatte om G4S-sammenslåingen. (Foto: Even Rise)

Mandag, i går, ble avtalen mellom Nokas og G4S signert. Dette innebærer at førstnevnte overtar all virksomhet som engelske G4S har drevet i Norge frem til nå. Avtalen koster den norske gründervirksomheten 290 millioner kroner i rene penger. De overtar også enkelte heftelser, som blant annet en kostbar og langsiktig leieavtale i G4S-bygget på Tåsen i Oslo.

- Ett av motivene våre for å kjøpe G4S i Norge var å få alle de flinke og gode medarbeiderne over på vårt lag, har Heine Wang tidligere sagt til Aktuell Sikkerhet.

– Vi får også inn kompetanse som vi ikke har hatt før. Blant annet flyplassikkerhet, sier han.

Vidar Berg, som frem til nå har vært country manager i G4S, følger møtet på videooverføring blant tidligere G4S-ansatte på Tåsen. Han går inn i konsernledelsen i Nokas med ansvar for vakt og flyplass i hele Norden.

– Vi mener markedet trenger en sterkere norsk aktør som kan utvikle produkter og tjenester i takt med det kundene våre i alle segmenter forventer av oss i årene fremover, uttalte Berg da kjøpet ble kjent.

– Sammenslåingen vil skje i nært samarbeid med de tillitsvalgte, understreker Heine Wang.

– Vi forventer å forbedre lønnsomheten med 102 millioner kroner i året, noe vi mener er nødvendig. Dette skal vi klare gjennom blant annet samlokalisering, reduksjon i bilpark og forsikringsavtaler, samt effektivisering hva gjelder ansatte i de dobbeltfunksjonene som nå har oppstått. Mellom 85 og 110 ansatte av de 3.000 ansatte som berøres av oppkjøpet vil bli overflødige. Nokas Cash Handling i Norge og Danmark blir ikke berørt. Det blir heller ikke sikkerhetsvirksomheten i Sverige, sier Wang.

Møtet avsluttes med informasjon om prosessen videre, blant annet drøftingsmøter som skal holdes i nærmeste fremtid. Det er engasjert et eksternt selskap som skal bistå når det gjelder utfordringene rundt overflødig personell. G4S Solutions fusjoneres inn i Nokas AS. Det samme gjelder datterselskapet Nokas Teknikk.

- Vi ser frem til å samarbeide med de ansattes organisasjoner og har god erfaring med ulike omstillingsprosesser. Nokas har gjennom sine mange titalls oppkjøp og endringssituasjoner god erfaring. Senest i fjor var vi gjennom en større nedbemanning i fobindelse med at vi mistet DnB. Da måtte nærmere 200 personer slutte. Dette klarte vi uten konflikter, sier Anisa Solvang, direktør forretningstjenester i Nokas Cash Handling.

Hun er nå inne som leder av omstillingsprosessen i forbindelse med kjøpet av G4S.

Nokas startet beskjedent som Vakt Service i Tønsberg i 1987, hvor de fortsatt har hovedkontor. Dette vil bestå, samtidig som livet i Nokas-bygget på Brobekk i Oslo trolig vil øke i tiden fremover. Regionene og avdelingene rundt i landet vil bestå, men det er et mål å samlokalisere der dette er mulig. Effektivisering er et av motivene Nokas hadde for å sikre seg G4S.

- I dag omsetter vi for 11 millioner kroner daglig. I 1995 var dette årsomsetningen vår, sier Heine Wang.

Informasjonsmøtet som holdes i Nokas-bygget på Brobekk i Oslo, filmes og overføres direkte til flere av selskapets lokasjoner. Det er også mulig for de ansatte å se opptak av møtet på intranett i ettertid.

Powered by Labrador CMS