IMG_1174

Nokas leverer til Nasjonalmuseet

Stiftelsen Nasjonalmuseet har inngått en ny sikkerhetsavtale med G4S. Det innebærer at Nokas de neste fem årene skal levere mannskaper til betjening av museets vaktsentral, samt til å ivareta sikkerheten gjennom tilsynsvakter og mobilvektere.

Publisert

G4S leverer allerede salvakter til Stiftelsen Nasjonalmuseet. Når de nå skal inn i Nokas, tar de med seg en fersk kontrakt om ytterligere sikkerhetsleveranser til museets fire lokalsjoner. (Akrivfoto: Even Rise)

Stiftelsen Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design er lokalisert fire steder i Oslo: Kunstindustrimuseet, Nasjonalgalleriet, Museet for samtidskunst og Arkitekturmuseet.

Kontrakten mellom G4S og Stiftelsen Nasjonalmuseet ble inngått før Nokas sitt oppkjøp av G4S ble godkjent av Konkurransetilsynet.

Når godkjenningen nå foreligger, vil de nevnte tjenestene til Nasjonalmuseet bli levert av Nokas. Per i dag er det Securitas-vektere som leverer disse.

Fra før leverer G4S salvakter til stiftelsen. Når den nye avtalen trer i kraft om noen uker, vil Nasjonalmuseet kjøpe tjenester av Nokas for cirka 30 millioner kroner i året. Vaktsentralen, tilsynsvaktene og mobilvekterne utgjør nærmere åtte millioner kroner av totalsummen. Salvakt-avtalen er med andre ord desidert størst av de to sikkerhetsavtalene, som i fremtiden vil eksistere mellom Nokas og Stiftelsen Nasjonalmuseet.

– Vi ser frem til et godt samarbeid med Nasjonalmuseet de neste årene, sier seniorrådgiver Shyam Sethi.

Det samme gir Nasjonalmuseet uttrykk for. Kontrakten gjelder for fem år, og det opplyses fra innkjøper Ole Henrik Brinchmann-Hansen at løsningsbeskrivelse og kvalitet var utslagsgivende for valg av leverandør.

Powered by Labrador CMS