- Sikkerhet må tilpasses trusselbildet

Tore Larsen Orderløkken mener at de som digitaliserer offentlige tjenester har et sterkt fokus på sikkerhet og personvern. Samtidig minner han om nødvendigheten av å tilpasse sikkerheten ut fra trusselbildet.

Publisert

– Det er en gjennomgående trend at de offentlige tjenestene skal digitaliseres og at innbyggerne skal over på nettbaserte løsninger i møtet med det offentlige. Også samhandlingen mellom offentlige aktører er i ferd med å bli heldigitalisert, skriver Larsen Orderløkken, og fortsetter:

– En av forutsetningene for at dette samspillet skal fungere er at brukerne har tillitt til løsningene, og at sikkerheten er ivaretatt. Sikkerhet og personvern er elementer som må på plass for at denne tilliten skal opprettholdes.

Tore Larsen Orderløkken er administrerende direktør i Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS). Synspunktene kommer han med i et innlegg i Dagsavisen i dag.

Hele innlegget, hvor det også går frem at NorSIS merker en økning i henvendelser om ID-tyverisaker, datakrimsaker og generell nettsvindel, kan du lese her.

"
Powered by Labrador CMS