IDentitetskonferansen nærmer seg

Norsk Senter for informasjonssikring (NorSIS) inviterer i februar til den store IDentitetskonferansen i Oslo.

Publisert

Målet med konferansen er å fokusere på og utveksle erfaringer mellom miljøer som jobber med identitet eller identitetsforvaltning.

Stedet er Scandic Vulkan i Oslo, og konferansen varer i to dager fra 11. februar.

Konferansen starter med foredrag av fagsjef Jan Daniel Juniszewski fra Finans Norge, etter at NorSIS sin administrerende direktør Tore Orderløkken har åpnet arrangementet.

Videre entrer Anders Beck og Håvard Nordbø fra henholdsvis Oslo-politiet og Politidirektoratet podiet. De skal dele erfaringer fra ID-tyveriarbeidet i Oslo politidistrikt.

Deretter vil Geir Petter Gjefsen fortelle om det svindelforebyggende arbeidet i Finn.no, før NAV Kontroll-direktør Sverre Lindahl avslutter før lunch med temaet ”falske identiteter og trygdemisbruk”.

Mot slutten av konferansens første dag blir det videre diskusjon om hva som er det optimale ID-kortet, eller om det skal være ulike dokumenter til forskjellige tjenester – og hva som er status og planer for Nasjonalt ID-kort og tilhørende systemer. Sistnevnte tar programansvarlig Annar Bohlin-Hansen fra IDeAlt i Politidirektoratet seg av.

Det blir også orientert om Folkeregisterprogrammet fra programleder Marianne Henriksen i Skattedirektoratet, samt gitt en innføring i ID-tyveriprosjektet fra prosjektleder Christian Meyer i NorSIS.

Også på konferansens dag to er det et spekket program gjennom hele dagen. Det starter med at Forbrukerrådet stiller spørsmål om hvilken rolle deltakerne vil ha i forhold til ID. Dette følges opp med mediapåstander om falske asylbevis og en beretning om Politiets Utlendingsenhets (PU) planer for å forebygge slikt. PU vil også si noe om hva markedet bør være oppmerksomme på i den forbindelse.

Asbjørn Hovstø fra ITS-Norge fortsetter med følgende tema: Kan internasjonale standarder ha en positiv virkning på god praksis innenfor Identity management?

Videre vil representanter for nasjonalt ID-kort i Latvia, som snart har vært i drift i to år, fortelle om deres erfaringer, før Helsedirektoratet snakker om Nasjonalt helsekort, e-journal og e-resept.

Bjørn Erik Thon, direktør i Datatilsynet, vil snakke om utfordringene knyttet til biometri, identitetsforvaltning og innebygd personvern, før Christina Aar fra Ernst & Young tar for seg erfaringene ved implementering av PKI.

Den siste konferansedagen avsluttes med Stephane Ronceret fra Oberthur Technology som forteller om trender og fakta rundt høysikkerhets-ID i internasjonal sammenheng.

Last ned hele programmet her.

"
Powered by Labrador CMS