IMG_2620

– Slett håndverk fra nøkkelleverandører

– Forbrukerne må ofte få jobben gjort to ganger. Derfor advarer vi mot ”luringer” i låsbransjen, sier kommunikasjonssjef Morten Svensen i TrioVing.

Publisert

Over 70 prosent av TrioVings forhandlere rapporterer om at de månedlig eller oftere må hjelpe kunder som har fått ubrukelige nøkler hos uautoriserte leverandører. 38 prosent av dem opplever dette ukentlig eller oftere.

Det sier kommunikasjonssjef Morten Svensen i TrioVing.

Han hevder at mange norske boligeiere betaler for å få filt opp helt ubrukelige nøkler. Derfor advarer de mot det de kaller useriøse nøkkeltilbud.

Kommunikasjonssjef Morten Svensen i TrioVing. (Foto: Even Rise)

– Tallene gjør oss opprørt på forbrukernes vegne. Oversikten viser tydelig at problemet med slett håndverk har vokst seg stort. Det florerer av firmaer som ikke kan utføre de jobbene de påtar seg, sier Svensen.

Låsgruppens avdeling i Oslo opplever en økende strøm av forbrukere som har brent seg etter å ha handlet hos uautoriserte nøkkelforhandlere. Låsgruppen AS er en del av kjedesamarbeidet TrioVing Sikkerhetssenter.

– Vi får slike henvendelser minst annenhver dag. Strømmen av forbrukere som har vært uheldige med første tilbyder er stor og økende, sier leder Rune Braastad.

– Mange av boligeierne har ikke fått den nye nøkkelen til å passe i låsen i det hele tatt. Andre forteller at nøkkelen virket i begynnelsen, men at den etter en kort stund ikke fungerte lenger. De mest uheldige opplever at den nye nøkkelen knekker inne i låsen. Det kan fort bli kostbart, særlig hvis det skjer om kvelden eller natten, sier Braastad.

TrioVing hevder at ”billignøkler” i enkelte tilfeller kan påføre kunden en kostnad på seks til åtte tusen kroner.

– Dårlige nøkler kan skyldes både feil på emnet som benyttes, at slipingen utføres feil og at selve maskinen ikke holder mål. Ofte er det en kombinasjon av flere årsaker, opplyser TrioVing.

– Låsservice er et fag som stiller krav til utstyr og kunnskap, så generelt synes jeg man bør være skeptisk når noen utgir seg for å være ekspert både på nøkler, rens av tøy, reparasjon av sko, skredderarbeid og en hel masse annet på en gang, sier Rune Braastad.

Powered by Labrador CMS