Nokas samler 50-øringer til tyfon-ofre

155,5 millioner kroner i form av ubrukelige – men fortsatt verdifulle - 50-øringer er på avveie. Flest mulig at disse ønsker Nokas, Kiwi og Unicef å samle inn til hjelpetiltak for tyfon-ofrene på Filippinene.

Publisert

Nokas har gått i kompaniskap med Kiwi og Unicef for å hjelpe tyfon-ofre på Filippinene. De siste ukene har det pågått en stor innsamlingsaksjon som har gitt betydelige resultater. Foreløpig er det ingen som kan si hvor mye penger som hittil er kommet inn.

-50-øringene kan bli verdifulle for de barna som trenger dem aller mest akkurat nå. Samtidig vil vi understrek at alle mynter og sedler i alle valører vil bli godt mottatt, sier konsernsjef Heine Wang i Nokas.

50-øringen forsvant i mai i 2012, men Norges Bank tar fremdeles imot dem. Nokas fikk derfor ideen om å samle inn de utgåtte myntene til fordel for tyfon-ofrene på Filippinene.

– Nokas er spesialister på kontanthåndtering og har et distribusjonsapparat som håndterer kontanter for butikker over hele Norge. Kiwi har vært sponsor for Unicef siden 2010, og responderte derfor raskt da vi presenterte ideen, heter det i en pressemelding fra Nokas.

– De fleste av oss har fremdeles noen 50-øringer liggende, så potensialet er stort. Hele 155,5 millioner kroner i ubrukelig mynt er på avveie. Dette initiativet kan bety mye nødhjelp til barn på Filippinene, sier generalsekretær Bernt G. Apeland i Unicef.

Til sammen er det altså 311 millioner brune 50-øringer som slenger rundt uten å være godkjent som betalingsmiddel.

Innsamlingen foregår i vesentlighet i samtlige Kiwi-butikker. Der er det plassert bøsser hvor 50-øringer kan puttes på helt til utgangen av januar.

– Vi oppfordrer alle våre kunder til å lete i skuffer og tømme sparebøssene sine i jakt etter 50-øringer. Små bidrag kan redde liv og skape avgjørende forbedringer for millioner av mennesker som er rammet av denne katastrofen, sier administrerende direktør Jan Paul Bjerkøy i Kiwi.

Powered by Labrador CMS