Ansatt tatt for gigant-tyveri

I fjor høst skrev Aktuell Sikkerhet at ansatte i et utvalg norske butikker stjeler for mer enn halvannen milliarder kroner årlig. Rett før jul erfarte en butikkeier i Ringsaker at en betrodd medarbeider forsynte seg grovt av varebeholdningen. Underslaget kan ha pågått i tre år.

Publisert

Det var Infratek som i oktober alarmerte om omfanget av tyverier blant norske butikkansatte. Tallene de presenterte kommer frem i en undersøkelse gjennomført av Centre for Retail Research, på oppdrag fra Infratek.

Hos forhandlerne som ble spurt i den store svinn- og tyveriundersøkelsen, ble det avslørt at ansatte i de norske butikkene stjeler for 1,6 milliarder kroner i løpet av ett år.

– Dette er mer enn halvparten av hva kundene stjeler for. Fordelingen er slik; kundene stjeler for 2,9 milliarder kroner og de ansatte stjeler for 1,6 milliarder kroner, sa Roy Tuhus til Aktuell Sikkerhet da.

Mannen som ble tatt i Ringsaker har arbeidet i den aktuelle sportsbutikken i tre år. Det utelukkes ifølge Ringsaker Blad ikke at han kan ha stjålet varer fra arbeidsgiveren i hele denne perioden.

Underslaget er politianmeldt, og mistanken mot den ansatte oppsto etter blant annet varetellinger. Det skal også være kunder som har dokumentert at siktede hadde byttet ut kvalitetsdeler med billige deler på sportsutstyr.

– Vi tror den ansatte har underslått for mange hundre tusen kroner. Han fikk sparken på dagen, sier butikkeieren til Ringsaker Blad.

Varene han har stjålet, skal blant annet ha blitt båret ut i forbindelse med kasting av søppel i en container. I den forbindelse har siktede lagt de stjålne varene i bilen sin.

– Den dagen han ble arrestert hadde han tyvegods fra butikken i bilen sin. Han ble arrestert på jobben og ført ut av butikken. Jeg var med politiet på mannens hjemmeadresse. Der fant vi varer fra butikken pakket inn som julepresanger, sier butikkeieren til avisen.

– Mannen har delvis tilstått underslagene overfor politiet. Vi snakker om store verdier. Det er snakk om kostbart sportsutstyr og enkeltdeler verdt flere titusen kroner. Siktede hadde ubetalte varer i bilen sin den dagen han ble arrestert, bekrefter politiførstebetjent Trond Blikstad til Ringsaker Blad.

Her kan du lese om 4000 butikkansatte som er tatt for å stjele.

Les om norske butikkansatte som stjeler for mer enn halvparten av de øvrige kundene.

Les om at halvparten lar være å anmelde tyveri.

Flest menn blir tatt for å stjele.

Les hva Ringsaker Blad skriver om den butikkansatte tyven som ble tatt før jul.

"
Powered by Labrador CMS