Alarmselskap anker erstatningsdom

Securitas Direct ble tidligere i vinter frikjent for straffeansvar etter en dødsbrann, men samtidig dømt til å betale avdødes foreldre erstatning. Nå anker de erstatningsdommen inn for lagmannsretten.

Publisert

– Vi mener vi også skulle blitt frikjent i erstatningsspørsmålet, sier administrerende direktør Tore Staveland i Securitas Direct.

Erstatningsbeløpet alarmselskapet ble dømt til å betale til avdødes foreldre, er på 60 000 kroner til hver av dem.

Påtalemyndigheten fikk ikke medhold i tingretten når det gjaldt straffeansvar. De påsto at Securitas Direct måtte dømmes til å betale en millionbot for det de mente var mangelfull reaksjon da en boligbrannalarm ble utløst.

En enstemmig tingrett frikjente selskapet. De ble imidlertid likevel dømt til å betale nevnte erstatning. Dette skjedde etter at fagdommeren havnet i mindretall. Det oppsto med andre ord dissens, og de to lekdommernes oppfatning ble lagt til grunn.

– Vi har hele tiden hatt sterk sympati med de etterlatte og deres forferdelige tap, og isolert sett er ikke erstatningsbeløpet stort. Men rent prinsipielt ser vi oss nødt til å imøtegå lekdommernes avgjørelse med en anke, sier Staveland.

– Vi mener varslingen fungerte som den skulle og at vi ikke på noen måte handlet grovt uaktsomt. Videre er vi enige med fagdommeren i at det fatale utfallet av i saken er et resultat av en rekke svært uheldige omstendigheter. Vi ser derfor ingen annen mulighet enn å anke erstatningsspørsmålet inn for lagmannsretten, sier Staveland.

Ifølge Staveland er frikjennelsen hva gjelder straffeansvar nå rettskraftig.

Her kan du lese hva Aktuell Sikkerhet skrev etter dommen, og klikke deg videre til tidligere saker om rettssaken og forelegget.

(Securitas Direct har ikke annet til felles med Securitas enn navne-likheten.)

"
Powered by Labrador CMS