Legger tyvene i bakken og tar skoene fra dem

Frank Jevne er så frustrert over politiet at han tar loven i egne hender når bander forsyner seg fra bilopphuggeriet på nattestid. I tillegg til å sette fluktbilene de bruker ut av stand, beslaglegger han også tyvenes sko.

Publisert

– Det er begrenset hvor langt de kommer uten sko, sier Frank Jevne som en av landets største bilopphuggere.

Ringsaksokningen er klar over at det han gjør er på kanten.

– Det er naturligvis ikke tillatt med selvtekt eller borgervern i Norge. Jeg har selv advart mot det. Samtidig ble jeg på et tidspunkt så presset at jeg ikke visste min arme råd, sier han til GD.no.

Jevne forteller til avisa at han prøver å sette biler som parkeres utenfor huggeriet på nattestid ut av kjørbar stand. Deretter tømmer han dem for verktøy og utstyr.

Ved en anledning har han blitt slått til blods av tyver. Han hevder også overfor GD.no at han ved en anledning la seg på hjul etter tyver som stakk av:

– Da hadde verken politiet i Hamar eller Lillehammer ressurser til å prioritere saken. Derfor måtte jeg slippe dem, sier han til avisen.

Batterier, felger, dekk og ikke minst katalysatorer er blant de attraktive gjenstandene for tyver i Jevnes bilopphuggeri.

Også Engs Bil og Deler en snau mil fra Frank Jevnes huggeri, plages med tyverier. For kort tid siden ble litauere tatt på fersken der:

– Jeg tok meg god tid og ba ham legge fingrene sine foran seg på et bildekk. Så smekket jeg ham skikkelig. Deretter fikk han beskjed om at dersom han kom tilbake så ville det gjøre mer vondt. Han er snekker, og jeg tviler på at han var særlig god til å snekre dagen etter, sier Tommy Eng til GD.no.

– Vi er ute på de fleste åsteder der det forekommer innbrudd. Men av og til blir det av ulike årsaker ikke fulgt opp så godt som vi ønsker. Likevel er det ikke slik at den enkelte kan ta loven i egne hender og gjennomføre avstraffelser. Det undergraver norske rettsprinsipper, sier kommunikasjonsrådgiver Kari-Anne Dobloug i Hedmark politidistrikt til GD.no.

Les mer om Frank Jevne i GD.no

Les mer om Engs Bil og Deler i GD.no

"
Powered by Labrador CMS