IMG_9501

Urmakere hopper over ranskurs

I fjor vinter skrev Aktuell Sikkerhet om forebyggende arbeid som hadde gitt positive resultater på urmakernes ransstatistikk. Nå uttrykker Norges Urmakerforbundet bekymring over laber interesse på sine sikkerhetskurs.

Publisert

Nina Birkeland hos Protid Urmaker Thomassen tidlig i 2013, da Aktuell Sikkerhet satte søkelyset på positiv ransutvikling hos urmakerne. (Arkivfoto: Even Rise)

I 2012 var antallet urmaker-ran nede på 2006-nivå. En av årsakene til den positive utviklingen var at Generalforsamlingen i Norges Urmakerforbund hadde vedtatt sikkerhet som ett av to hovedsatsningsområder. Det andre er skole og utdanning.

Her kan du laste ned hele reportasjen som den gledelige ransnedgangen hos urmakerne fra papirutgaven av Aktuell Sikkerhet 022013.

Norges Urmakerforbund har cirka 250 medlemmer. Enkelte av dem driver kombinert urmaker- og gullsmedforretning.

Nå kan det tyde på at medlemmenes bevissthet rundt sikkerhet er i ferd med å dabbe av. I forbundets tidsskrift Gull & Ur går det nemlig frem at det er laber interesse for sikkerhetskurs de har tilbudt i Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim.

– Dessverre var det altfor få som deltok. Vi kan ikke forstå at urmaker- og gullsmedforretninger – som er attraktive for ranere - ikke deltar på ransforebyggende kurs, slås det fast i tidsrkiftet.

– Vi er bekymret for om bransjen forstår hvor alvorlig det er å bli stemplet som en rans- og innbruddsutsatt virksomhet. Et slikt stempel vil blant annet kunne påvirke rekrutteringen til bransjen, forsikringer og tilgang på leiekontrakter, kommenterer Skan-kontroll, som holdt kursene, til Gull & Ur.

Norges Urmakerforbund er representert i Ransutvalget i Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR) og har de siste årene vært dyktige til å tilegne seg kunnskap om rans- og innbruddstrender. Direktør Inger Johanne Mola har tidligere uttalt til Aktuell Sikkerhet at et samarbeid med Skan-kontroll også er viktig for at de til enhver tid skal kunne holde seg orientert om utviklingen i kriminalitetsbildet.

Her kan du lese om Ransutvalget og hente gode tips hos NSR.

"
Powered by Labrador CMS