Nekter fortsatt å vedta bot etter dødsbrann

Opptrådte Securitas Direct uforsvarlig da de verken rykket ut eller varslet videre om bolig-brannalarmen i Bærum tidlig i fjor høst? Asker og Bærum tingrett kommer med svaret 3. desember.

Publisert

Denne uka har Securitas Directs leder Tore Staveland møtt som tiltalt i Asker og Bærum tingrett. Mot avslutningen av hovedforhandlingen i dag, torsdag, påsto aktor Børge Enoksen at forelegget på en million kroner som Securitas Direct har nektet å vedta, må opprettholdes. Det skriver budstikka.no.

Securitas Direct er et selskap som ikke har noe annet enn deler av navnet sitt til felles med Securitas AS.

En person omkom i brannen og politiadvokat Enoksen mener at selskapet burde forstått at det var brann, og at de derfor burde ha agert deretter. Det er også påstått 100.000 kroner i oppreisning til hver av den omkomnes foreldre.

– Vi kan ikke se at Securitas Direct har brutt egne rutiner, men etter mitt syn har de åpenbart hatt for dårlige rutiner, gjengir Budstikka fra Enoksens prosedyre.

Securitas Direct forsvares av advokat Morten Hugo Berger.

– Vi mener det ikke er tilstrekkelig bevist at man burde forstått at det var en brann. Basert på loggføringer var det ingen grunnlag for aksjon fra vaktselskapet. Man avventet om kunden tok kontakt eller at det kom nye momenter i saken, refererer Budstikka fra hans prosedyre.

På vegne av Securitas Direct mener han derfor at det ikke foreligger noen uaktsomhet fra vaktselskapet. Han ba derfor retten om full frifinnelse.

Her finner du den brede dekningen som budstikka.no har om brannen og rettssaken.

Les hva Aktuell Sikkerhet skrev da Securitas Direct nektet å vedta forelegget de ble ilagt etter dødsbrannen.

Her kan du lese om bransjen som jobber for et felles etikkreglement.

"
Powered by Labrador CMS