IMG_2727

- Vi må enes om en felles standard

Representanter fra flere av politiets operasjonsentraler og sikkerhetsselskaper er i dag samlet i Oslo. Målet er å øke samarbeidet og forståelsen for hverandres innsats mot kriminalitet.

Publisert

Næringslivsrådgiver Anne-Catherine Gustafson i Kripos er blant foredragsholderne under politiets og sikkerhetsbransjens møte i dag. (Foto: Even Rise)

- Hvordan kan vi gjøre hverandre bedre? Dette er det sentrale spørsmålet som diskuteres i Næringslivets Hus i dag, der nærmere 50 representanter fra politiet, sikkerhetsbransjen og brannvesenet er samlet.

- Dette er banebrytende. Vi har de samme kundene, nemlig publikum der ute. Derfor burde vi truffet hverandre på denne måten for lenge siden. Et slikt samarbeide vil gjøre begge parter bedre, sier politioverbetjent Martin Strand som leder operasjonssentralen i Oslo.

Initiativtakeren er politiet, og NHO Service lot seg ikke be to ganger. Fagsjef Runar Karlsen i NHO Service applauderte umiddelbart og inviterte til samling. Resultatet er dagens møte, hvor en rekke politidistrikter er representert.

- Vi håper dette kan være starten på en forbedring. Selv om bransjen og politiet jevnlig har dialog, kjenner vi hverandre for dårlig på enkelte områder. Forståelsen for hverandres arbeidsoppgaver kunne vært bedre, sier Runar Karlsen.

Hovedtema under samlingen er å øke kjennskapen mellom sikkerhetsbransjens alarm- og vaktsentraler opp mot operasjonssentralene i politiet. Selve vektergjerningen er foreløpig ikke satt på dagsorden i særlig stor grad.

- Sikkerhetsbransjen og politiet må enes om en nasjonal standard. Dette er en av målsetningene. Slik det er i dag har sikkerhetsselskapene hver sine uttrykk og prosedyrer. Det samme gjelder for våre 27 politidistrikter. Vi må være enige om at vi står sammen i kampen mot kriminalitet, sier politioverbetjent Runar Skarnes som er fagansvarlig ved operasjonssentralen i Oslo. Det var han som gjennom sin stilling innledet systematisk dialog mellom sikkerhetsbransjens ulike vakt- og alarmsentraler, og som i høst tok initiativet til dagens samling.

Runar Karlsen presenterer også rapporteringsverktøyet Puls som er tenkt tilbudt som en betydelig gratis-ressurs for blant annet operasjonssentralene i politiet, samt en rekke andre instanser i samfunnet.

Les mer om samarbeidsmøtet i neste papirutgave av Aktuell Sikkerhet.

Powered by Labrador CMS