IMG_2248

– Risikoanalyse behøver ikke være komplisert

Næringslivets Sikkerhetsråd er opptatt av å formidle at risikovurderinger ikke behøver å bestå av komplette og kompliserte øvelser. Derfor presenterer de nå en ny metode som viser hvor enkelt det kan gjøres.

Publisert

Under Sikkerhetskonferansen i høst ble det slått fast at færre selskaper gjennomfører risikovurderinger mot kriminalitet i 2013 sammenlignet med i 2011. Avsløringen kom under offentliggjøringen av Kriminalitets- og sikkerhetsundersøkelsen i Norge (Krisino) 2013.

– Er frykten for tunge og kompliserte øvelser det som gjør at færre og færre selskaper gjennomfører risikovurdering mot kriminalitet, spør Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR).

For å redusere og forebygge denne eventuelle frykten, inviterer Oslo-regionen deres til seminar med Statoil ASA som vertskap. Der vil en ny metode vise at risikoanalyse slettes ikke behøver å være så vanskelig.

– Gjennom praktisk tilnærming vil deltakerne oppleve at risikoanalyser kan tilpasses virksomhetens størrelse, enten den er et stort konsern eller en liten bedrift med få ansatte, sier seniorrådgiver Arne Røed Simonsen.

– Uten grunnleggende kunnskap om trusselbildet og beskyttelse, blir det vanskelig å planlegge og utøve riktig sikring av virksomheten, legger han til.

Statoils konsernsjef Helge Lund holdt foredrag under Sikkerhetskonferansen, og poengterte hvor viktig det er med sikkerhetsarbeid og kartlegging av risiko. Lund kommer neppe til NSR-seminaret 25. november, men det gjør Henning Berg fra Statoils nye konsernfunksjon med ansvar for sikkerhet og beredskap.

Berg vil snakke om nettopp risikoanalysens betydning for virksomheten. Også Roy Stranden fra Departementenes servicesenter vil snakke om risikoanalyse. Han vil dreie tema i retning av hvorfor det er nødvendig med risikoanalyse mot kriminelle handlinger.

Den tredje foredragsholderen er tidligere offiser Trygve Kalland. Arne Haugen fra Norges Bank, regional representant for NSR Oslo, åpner konferansen, mens Arne Røed Simonsen avslutter det tre timer lange formiddags-seminaret.

Her kan du se hele programmet og melde deg på.

"

Powered by Labrador CMS