Dømt til fengsel for vold mot vekter

To menn er dømt til fengsel i mer enn ett år for å ha slått og sparket en vekter slik at han mistet bevisstheten. Tingretten har i straffeskjerpende retning lagt vekt på alvorligheten av å øve vold mot en vekter i tjeneste.  

Publisert

En Securitas-vekter ble banket opp da han bortviste restaurantgjester. Nå har han fått 10.000 kroner i oppreisning og gjerningsmennene er dømt. (Illustrasjonsfoto: Even Rise)

Det var en natt tidlig i sommer at vekteren fra Securitas så det som nødvendig å bortvise fem gjester fra en McDonalds-restaurant på vestkanten av Oslo. Han mente at gjestene oppførte seg ufint både overfor betjeningen og de øvrige gjestene.

Oslo tingrett har frikjent tre av de tiltalte gjestene for å ha vært delaktige i voldsutøvelsen mot vekteren. Den ene av de to domfelte skal helt umotivert ha angrepet vekteren bakfra med et slag mot hodet. Videre skal begge ha slått og sparket, slik at han en stund mistet bevisstheten.

– Det er et lykketreff at ikke mer alvorlige skader oppsto, slår tingretten fast.

Også ett par som var til stede i restauranten ble banket opp. Slik det fremgår av dommen, skjedde dette etter at mannen forsøkte å forsvare vekteren. Begge disse ble alvorligere skadet enn vekteren, og har i større grad enn ham hatt problemer i ettertid. Alle tre ble ifølge dommen kjørt til sykehus i ambulanse. Vekteren fikk påvist hevelse i venstre kinn, og smerter i skulder og ansikt.

Oslo tingrett karakteriserer voldsutøvelsen i og utenfor restauranten som nær opp mot mishandling.

– Det er øvet vold mot en vekter i tjeneste, hvilket det av allmennpreventive grunner er nødvendig å reagere strengt mot, slår tingretten fast, og legger til:

– Vektere er en yrkesgruppe i en utsatt posisjon.

De to som er domfelt for vold må sone henholdsvis ett år og seks måneder i fengsel og ett år og to måneder i fengsel. Da hovedforhandlingen ble avviket i tingretten, hadde de vært i varetekt i 99 dager som kommer til fradrag.

Begge må betale vekteren 10.000 kroner i oppreisning.

Powered by Labrador CMS