Disse er nominert til sikkerhets-pris

Om to uker kåres Norges beste virksomhet innen informasjonssikkerhet.  Her kan du se hvem som er nominert til den gjeve Fidusprisen, som i år deles ut for femte gang.

Publisert

Daværende statsråd Rigmor Aasrud ga i fjor Fidusprisen til Sparebank1-Gruppen, her representert ved Mari Grini. (Arkivfoto: Even Rise)

Etter at justis- og beredskapsminister Grete Faremo har åpnet Sikkerhetskonferansen 25. september, deler hun ut Fidusprisen. Dette skjer på vegne av Norsk Senter for informasjonssikring (NorSIS) og TNS Gallup. Sikkerhetskonferansen arrangeres av Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR).

Fidusprisen, som har femårs-jubileum i år, deles ut til en virksomhet som utmerker seg med god informasjonssikkerhet. Fidus er latin og betyr tiltro.

Vinneren kåres med utgangspunkt i en bred spørreundersøkelse blant forbrukere. Fidusprisen er med andre ord en "folkets pris". Gjennom sine svar kommer de spurte frem til en rangering av bedrifter og bransjer med tanke på hvor stor tillit de har til at vrksomhetene behandler særlig sensitive personopplysninger.

Videre har en jury bestående av representanter fra NorSIS, NSR og Datatilsynet sagt sitt, før vinneren plukkes ut etter intervjurunder med de ulike kandidatene. I forkant av intervjuene skaffer jurymedlemmene seg oversikt over kandidatenes arbeid med informasjonssikkerhet.

I siste runde har juryen, med utgangspunkt i hva som kom frem i intervjuene, kåret en vinner blant de nominerte.

Aktuell Sikkerhet kan her røpe at følgende nominert:

Komplett.no

Finn.no

SAS

Norwegian

Hvem vinneren er, forblir hemmelig frem til utdelingen under Sikkerhetskonferansen. Juryen består av NorSIS-leder Tore Larsen Orderløkken, direktør Kristine Beitland i NSR og avdelingsdirektør Helge Veum i Datatilsynet.

Tidligere Fidus-priser har gått til aktører innen bank og finans. Undersøkelser viser at ni av ti stoler på denne bransjen. Det var derfor i år et mål å rette søkelyset mot noen som utpeker seg når det gjelder informasjonssikkerhet i andre bransjer.

Etter at justis- og beredskapsministeren har delt ut prisen, fortsetter den to dager lange Sikkerhetskonferansen med blant annet presentasjon av Krisino 2013 og kommentarer rundt denne, samt foredrag om korrupsjon av konsernsjef Cato Hellesjø i Sporveien.

På den andre dagen av Sikkerhetskonferansen kommer blant annet avtroppende handels- og næringsminister Trond Giske. Etter at konsernsjef Helge Lund i Statoil har snakket om selskapets erfaringer før, under og etter terrorangrepet i Algerie, vil blant annet seniorrådgiver Jo Vea i Utenriksdepartementet snakke om økende norsk økonomisk nærvær i utlandet. I den forbindelse tar han opp temaet forventninger til utenrikstjenesten hva gjelder råd og veiledning.

Det er store forventninger til de to sistnevnte, spesielt med tanke på avsløringene i dag, torsdag, om at Statoil får stryk i sin egen granskningsrapport etter terrorangrepet – utført av eksterne.

Det er også stor spenning til Krisino-undersøkelsen som vil avsløre om eller hvordan, både Algerie-angrepet og terrorangrepet i Oslo 22. juli har påvirket norske virksomheter.

Les hva Aktuell Sikkerhet tidligere har skrevet om årets sikkerhetskonferanse.

"
Powered by Labrador CMS