uten ntyravn

Se politiets mugshots av den antatte raneren

Politiet tror de vet identiteten til mannen som forsøkte å rane Loomis-vektere i Sandnes, før han dro til Stavanger og fullburdet et bankran der. Se politiets mugshots av gjerningsmannen som mistenkes for de væpnede anslagene. Han er fortsatt på frifot.

Publisert

Her er mannen politiet føler seg sikre på at forsøkte å rane to vektere fra Loomis sist uke. (Foto: Politiet)

Det var sist onsdag, 31. juli, at to vektere fra Loomis ble forsøkt ranet i Sandnes sentrum. Dette skjedde rett utenfor en bank. Gjerningsmannen truet vekterne med pistol, og beordret dem bort fra verditransporten.

Deretter gikk mannen inn i kjøretøyet vekterne brukte, men kom ut igjen uten å ha forsynt seg med penger.

Politiet mener raneren (bildet) er en russisk statsborger fra Tsjetsjenia. Han skal være 173 centimeter høy.

Etter ransforsøket mot vekterne skal han ha dratt rett til Sparebank 1 SR-Bank i Stavanger. Der ranet han til seg et for offentligheten ukjent pengebeløp.

Siden har han vært forsvunnet, men politiet mistenker at han fredag – to dager etter ranet – forskte å veksle valuta i Oslo. I forbindelse med besøket i Oslo, foreligger det opplysninger om at han skal ha besøkt bekjente i hovedstaden.

Det er mistanke om at han fortsatt er bevæpnet, og politiet understreker at han kan være farlig.

VG skriver at politiet har avhørt venner og bekjente av den antatte ransmannen, og signalisert at det vil være lurt av ham å melde seg.

Så lenge dette ikke har ført frem, har politiet nå valgt å gå ut med en offentlig etterlysning av mannen samtidig som de offentliggjør bilder av ham.

Politiet mistenker at ransforsøket i Sandnes kan ha vært en avledningsmanøver forut for Stavanger-ranet.

Her kan du lese hva Aktuell Sikkerhet har skrevet om ranet og ransforsøket tidligere.

"
Powered by Labrador CMS