IMG_0598

Politiet: Ikke god nok sikring

Den fysiske sikringen rundt Frognerbadet er så dårlig at opptil 60 personer enkelte netter har tatt seg inn for å nachspiel-bade. Derfor har vekterne som jobber for Oslo kommune hatt det ekstra travelt den siste måneden.

Publisert

Driftsleder Trond Andreassen i Metro Garda. (Akrivfoto: Even Rise)

Ifølge VG ser politiet alvorlig på de såkalte nachspielbadene. Sist helg tok cirka 20 personer seg ulovlig inn på badeanlegget. Den senere tid har det blitt populært å dokumentere sin ulovlige bruk av Frognerbadet på nattestid via sosiale medier som Twitter og Instagram.

Politioverbetjent Linn Rosenlund sier til VG at politiet ser svært alvorlig på det som skjer inne på Frognerbadet om natta.

– Man kan jo bare tenke seg hvis en gjeng berusede mennesker hopper oppå hverandre fra ti-meteren. Det er for sent når det skjer dødsulykker. Hvis det er mulig å klatre over gjerdet, så er ikke sikringen god nok, sier hun.

Politiet har måttet rykke ut for å bistå vektere fra Metro Garda som er engasjert av Oslo kommune. Til VG sier driftsleder Trond Andreassen at vekterne bortviser mellom 40 og 60 personer hver kveld når det er varmt i været. Han advarer også mot å bade i beruset tilstand.

– Folk har kommet inn med narkotika og alkohol. Når det gjelder slike rusmidler kan det jo helt klart oppstå alvorlige situasjoner. Vi er livredde for at folk skal falle og slå seg, og i verste fall drukne, sier han.

– Vi oppfordrer publikum til ikke å ta seg inn på området når det er stengt, kommenterer Anne Sofie Durkis i Bymiljøetaten i Oslo kommune til VG.

Avtalen Oslo kommune har med Metro Garda er den største kommunen noen gang har inngått når det gjelder kjøp av vektertjenester.

- I tillegg til å omfatte vakthold på ulike objekter, inneholder kontrakten levering av vektere i forbindelse med konkrete hendelser og sesonger hvor det forventes et behov for ekstra vakthold, har Morten Angell Berg i Oslo kommune tidligere sagt til Aktuell Sikkerhet.

Her kan du lese hva VG har skrevet om problemene på Frognerbadet.

"
Powered by Labrador CMS